Μήνυμα Προβόπουλου για την ελληνική οικονομία

Ο κεντρικός τραπεζίτης, στην ετήσια έκθεσή του για την οικονομία, που θα παρουσιάσει αύριο Τρίτη στην τακτική συνέλευση των μετόχων θα στείλει μήνυμα στα κόμματα ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι και θεωρεί απαραίτητη την τήρηση των δεσμεύσεων που απορρέουν από τη δανειακή σύμβαση.

Ο κ. Προβόπουλος θα προτείνει για την ανάκαμψη της οικονομίας:

1. Ένα λιτό και σταθερό φορολογικό σύστημα που θα είναι φιλικό προς την επιχειρηματική δραστηριότητα και παράλληλα θα αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τη φοροδιαφυγή.

2. Την επιτάχυνση της απορρόφησης και την αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων των διαρθρωτικών Ταμείων της Ε.Ε και την επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων και της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας.

3. Τη δημιουργία κλίματος για να προσελκύσει η χώρα ξένες άμεσες επενδύσεις στους τομείς της ενέργειας, των λιμενικών υποδομών, της παραθεριστικής κατοικίας και για μεταφορά τεχνολογίας. Σε αυτά εντάσσεται η υλοποίηση του προγράμματος «Ηλιος» για την εξαγωγή ηλιακής ενέργειας στη Γερμανία και σε άλλες χώρες της Δυτικής Ευρώπης.

newscode.gr