ΜΙΧΑΛΟΣ: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ, Σ.ΞΥΝΙΔΗ

Με αφορμή την ανακοίνωση-παρωδία του Αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Σωκράτη Ξυνίδη, σχετικά με τις θέσεις της ΚΕΕΕ και του ΕΒΕΑ για τις δημοσιεύσεις των ισολογισμών, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ. Ξυνίδης βρήκε σήμερα την ευκαιρία λίγης δημοσιότητας, λόγω της αλλαγής της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου στο οποίο τύποις είναι αναπληρωτής υπουργός και του μικρού κενού εξουσίας που δημιουργήθηκε. Γιατί έργο δεν έχει να επιδείξει μέχρι σήμερα. Έλαμψε δια της απουσίας του σε ό,τι αφορά την εκτέλεση των υποχρεώσεών του για την ελληνική οικονομία και την αγορά, ενώ οι όποιες παρεμβάσεις επιχείρησε ήταν προς την κατεύθυνση της εξυπηρέτησης των μικροκομματικών συμφερόντων του ΠΑΣΟΚ, στο οποίο προφανώς νομίζει ότι είναι ακόμη γραμματέας.
Και η σημερινή αήθης επίθεση στον επιμελητηριακό θεσμό είναι προφανές ότι αυτούς τους σκοπούς εξυπηρετεί.
Σε ό,τι αφορά την δημοσίευση ισολογισμών των επιχειρήσεων στον έντυπο Τύπο, θέση του ΕΒΕΑ ήταν και παραμένει η κατάργηση της υποχρέωσης αυτής, αλλά όχι με τον τρόπο που θέλει να τον επιβάλει η τρόικα και ο κ. Ξυνίδης. Άλλωστε έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την προσωρινή αδυναμία του ΓΕΜΗ (Γενικού Εμπορικού Μητρώου) να καλύψει αυτή την ανάγκη. Γι’ αυτό και η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, το ΕΒΕΑ, η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου και ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών τάχθηκαν υπέρ μιας μικρής χρονικά παράτασης δημοσίευσης των ισολογισμών στον έντυπο Τύπο και μάλιστα με μειωμένα κόστη κατά 40% για τις επιχειρήσεις».