Μίχαλος: «Oι πολιτικοί αρχηγοί να κάνουν το εθνικό τους καθήκον»

Μίχαλος: Οι δήθεν μεγάλες διαφορές που επικαλούνται κάποιοι είναι προφάσεις εν αμαρτίαις

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, σε σημερινές δηλώσεις του στο τηλεοπτικό κανάλι BBC σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, τόνισε τα εξής:

«Η χώρα βρίσκεται στην κρισιμότερη καμπή της ιστορίας της, τα τελευταία 40 χρόνια. Αυτό πρέπει να το κατανοήσουν οι πολιτικοί αρχηγοί και επιτέλους να αφήσουν στην άκρη τα προσωπικά και μικροκομματικά τους συμφέροντα και να κάνουν το εθνικό τους καθήκον.

Να μην αφήσουν τη χώρα ακυβέρνητη και όλοι μαζί να σχηματίσουν μια κυβέρνηση που θα προωθήσει λύσεις για την έξοδο από την κρίση.

Οι δήθεν μεγάλες διαφορές που επικαλούνται ορισμένοι πολιτικοί αρχηγοί είναι προφάσεις εν αμαρτίαις. Στη δημοκρατία αδιέξοδα δεν υπάρχουν.

Προτείνω να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να συζητήσουν επί της ουσίας. Γιατί όλοι οι πολίτες γνωρίζουν ότι κοινές θέσεις έχουν.

Αυτές λοιπόν οι κοινές θέσεις που αφορούν ζωτικά ζητήματα για την οικονομία και την κοινωνία ας αποτελέσουν τον συνδετικό κρίκο για να ξεκινήσει μια νέα προσπάθεια.

Μια προσπάθεια όμως που θα βασίζεται στην πραγματικότητα και δεν θα αποτελεί “τουφεκιά στον αέρα”.
Η καταγγελία της σύμβασης είναι “εχθρική πράξη” προς τους δανειστές μας, ενώ μια ουσιαστική και τεκμηριωμένη διαπραγμάτευση για την βελτίωση των όρων αποτελεί πράγματι την ορθή πολιτική πρακτική που μπορεί να επιφέρει καρπούς, ιδιαίτερα στο νέο ευρωπαϊκό πολιτικό περιβάλλον που διαμορφώνεται αυτή την περίοδο».