ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ SIEMENS HELLAS

Φενάκη, δηλαδή μια ακόμα διακομματική απάτη, αποδεικνύεται η διαβόητη συμφωνία του ελληνικού δημοσίου με την SIEMENS. Κι αυτό γιατί όπως πληροφορούμαστε από αξιόπιστες πηγές, από την 1/10/2011 η Siemens Hellas έχει απολύσει(ναι απολύσει)τουλάχιστον 44 άτομα και έπονται κι άλλοι μέχρι το τέλος της χρονιάς. Υπολογίζεται στον αριθμό των 70 ατόμων που θα μείνουν χωρίς δουλειά. Όλα αυτά από τους φιλεύσπλαχνους Γερμαναράδες που δώσαμε γη και ύδωρ σε μια συμφωνία που αποδείχτηκε ένα ακόμα μεγάλο παραμύθι αφού ακόμα και στην επέκταση του ΜΕΤΡΟ, η ελληνική Siemens λαμβάνει προμήθεια 5% και τα υπόλοιπα πάνε στην Γερμανία.

Να θυμηθούμε ότι με 164 ψήφους υπέρ, 75 κατά και ένα “παρών” υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής το άρθρο 324 του νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης, που προβλέπει τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με τη Siemens.

Υπέρ του άρθρου ψήφισαν το ΠΑΣΟΚ με εξαίρεση τον βουλευτή Ηρακλείου, Φραγκίσκο Παρασύρη και την βουλευτή Β΄ Αθήνας, Άννα Νταλάρα, η οποία δήλωσε «παρών», όπως και η ΝΔ. Κατά ψήφισαν τα υπόλοιπα κόμματα.

Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία προβλέπει αντισταθμιστικές καταβολές 270 εκατ. ευρώ εκ μέρους της γερμανικής εταιρείας (80 εκατ. ευρώ από συμψηφισμό απαιτήσεων, 90 εκατ. ευρώ για την χρηματοδότηση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και επένδυση 100 εκατ. ευρώ στην Siemens Hellas) και ενδεχόμενη κατασκευή εργοστασίου προϋπολογισμού 70 εκ. ευρώ «που θα οδηγήσει σε απασχόληση 700 ατόμων». Της ρύθμισης εξαιρούνται τα ζητήματα ποινικού δικαίου και διευθετούνται οι αστικές και διεκδικητικές διαφορές.

Βλέπετε πουθενά να εφαρμόζονται όλα τα παραπάνω; Αλλά είπαμε. Μπανανία.