Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων η πτώση κερδών για Credit Agricole

Μεγαλύτερη από ό,τι αναμενόταν ήταν η υποχώρηση των καθαρών κερδών της Credit Agricole στο α΄ τρίμηνο εξαιτίας των απομειώσεων σε σχέση με την Ελλάδα, «σε ένα πρόσφατο πλήγμα από την συμμετοχή της στην Emporiki Bank», όπως επισημαίνει το Reuters.

Τα καθαρά κέρδη του α΄ τριμήνου της τρίτης μεγαλύτερης εισηγμένης τράπεζας στη Γαλλία, υποχώρησαν 75% και διαμορφώθηκαν στα 252 εκατ. ευρώ ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 623 εκατ. ευρώ.

Τα έσοδα του ομίλου σημείωσαν άνοδο 2,3% στα 5,43 δισ. ευρώ, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις για 5,05 δισ. ευρώ. Ο βασικός δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας Tier 1, διαμορφώθηκε στο 9,4% στο τέλος του τριμήνου, από το 8,6% στο τέλος του 2011.

Η Credit Agricole δήλωσε το Μάρτιο ότι η Emporiki Bank θα πρέπει να εγγράψει νέες ζημιές στα δάνειά της προς κρατικούς οργανισμούς, στο πλαίσιο του δεύτερου προγράμματος διάσωσης των 130 δισ. ευρώ για τη χώρα.

Η Credit Agricole ανέλαβε στο τρίμηνο χρέωση 567 εκατ. ευρώ για την Emporiki Bank και επιπλέον 373 εκατ. ευρώ για την επίδραση από το haircut του ιδιωτικού τομέα.

Εξάλλου, οι ανησυχίες για την Ελλάδα έχουν συμβάλει στην πτώση 20% της μετοχής της Credit Agricole μέχρι σήμερα από την αρχή του έτους, σε σχέση με την άνοδο 1,5% του ευρωπαϊκού κλάδου.