Μεικτά πρόσημα στα ασιατικά χρηματιστήρια – Ρεκόρ για τον Nikkei στην Ιαπωνία

Σε ιστορικά υψηλά έκλεισε σήμερα ο δείκτης Nikkei 225 της Ιαπωνίας, την ώρα που οι περισσότερες αγορές της Ασίας κινήθηκαν με μικτά πρόσημα, υπό το βάρος των ανησυχιών ότι η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή ενδέχεται να παραταθεί, παρά την απόφαση του Ντόναλτν Τραμπ να παρατείνει την εκεχειρία των ΗΠΑ με το Ιράν.

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Truth Social, ο Τραμπ ανέφερε ότι, λόγω της «σοβαρής εσωτερικής διάσπασης» στο Ιράν και κατόπιν αιτήματος του αρχηγού του στρατού του Πακιστάν, Ασίμ Μουνίρ, και του πρωθυπουργού Σεχμπάζ Σαρίφ, οι ΗΠΑ ανέστειλαν την επίθεση κατά της χώρας έως ότου η ιρανική ηγεσία παρουσιάσει ενιαία πρόταση.

Πρόσθεσε ότι η εκεχειρία θα παραμείνει σε ισχύ έως ότου η Τεχεράνη καταθέσει πρόταση ή ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις, ενώ οι αμερικανικές δυνάμεις θα συνεχίσουν τον αποκλεισμό ιρανικών λιμανιών.

Στην Ιαπωνία ο Nikkei 225 ενισχύθηκε κατά 0,4% κλείνοντας στις 59.585,86 μονάδες, μετά τη δημοσίευση των τελευταίων στοιχείων για το εμπόριο.  Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται πλέον και στην επόμενη συνεδρίαση της Bank of Japan. Την ίδια ώρα, ο δείκτης Topix υποχώρησε κατά 0,63%.

Στη Νότια Κορέα, ο δείκτης Kospi ενισχύθηκε κατά 0,46% στις 6.417,93 μονάδες, ενώ ο Kosdaq σημείωσε άνοδο 0,18%.

Στην Κίνα, ο δείκτης CSI 300 ενισχύθηκε κατά 0,50%, ενώ στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng Index υποχώρησε κατά 1,27%.

Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 υποχώρησε κατά 1,18% στις 8.843,6 μονάδες.