Μεικτά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Με μικτά πρόσημα κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, με την ανοδική δυναμική του προηγούμενου διημέρου να χάνει έδαφος, εκτός του βρετανικού FTSE 100, ο οποίος βρίσκει στηρίξεις στα στοιχεία του πληθωρισμού.

Σε επίπεδο τίτλων, η ιταλική τράπεζα Unicredit σημειώνει απώλειες 1,9%, αν και ανακοίνωσε κέρδη για το τρίτο τρίμηνο που ξεπέρασαν τις προβλέψεις της αγοράς, περιγράφοντας το τρίμηνο που έληξε τον Σεπτέμβριο ως το καλύτερο στην ιστορία της. Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 2,6 δισ. ευρώ, ξεπερνώντας τη μέση εκτίμηση των αναλυτών για 2,4 δισεκατομμύρια ευρώ. Ο Orcel σημείωσε επίσης ότι η Unicredit πιθανόν να αυξήσει το ποσοστό της στην ελληνική τράπεζα Alpha Bank γύρω στο 30%.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,27%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,54% στις 9.477 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει απώλειες 0,25% στις 24.268 μονάδες ενώ ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 0,71% στις 8.200 μονάδες.