>ΜΕΡΚΕΛ: ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΤΟ G20 ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

>

Το G20 συμφώνησε σήμερα ότι οι μεγαλύτερες τράπεζες σε διεθνές επίπεδο πρέπει να αναδιοργανωθούν για να διασφαλιστεί ότι δεν θα χρειαστεί ποτέ ξανά να διασωθούν, δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, μετά το τέλος της συνόδου των 20 ισχυρότερων…

οικονομιών του πλανήτη στις Κάννες.

Σημείωσε ακόμη ότι ανάμεσα στις 29 τράπεζες, οι οποίες χρειάζονται ανακεφαλαιοποίηση, είναι και οι γερμανικές Deutsche Bank και Commerzbank.
Ο Μαρκ Κάρνι, διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας του Καναδά, αναδείχθηκε επικεφαλής του Συμβουλίου Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας (FSB), μιας οργάνωσης που συσπειρώνει ρυθμιστικούς φορείς και θεσμούς και έχει αναλάβει την μεταρρύθμιση της διεθνούς τραπεζικής αγοράς.
Ο Κάρνι διαδέχεται τον Ιταλό Μάριο Ντράγκι, ο οποίος βρισκόταν στο θώκο αυτό από το 2009 και τώρα ανέλαβε πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής τράπεζας.
Αντιπρόεδρος του FSB διορίστηκε, σύμφωνα με τη Μέρκελ, ο πρόεδρος της ελβετικής κεντρικής τράπεζας Φίλιπ Χίλντεμπραντ. Ο Χίλντεμπραντ θεωρείτο από ένας από τους ισχυρότερους υποψήφιους για την προεδρία του Συμβουλίου.
Στο FSB συμμετέχουν οι κεντρικές τράπεζες, υπουργεία και ελεγκτικοί θεσμοί 24 χωρών, καθώς και διεθνείς οργανισμοί όπως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ΔΝΤ , η Ευρωπαϊκή Επιτροπή η Παγκόσμια Τράπεζα και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (EKT).