Μετά τις εκλογές το σχέδιο ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών

Την εκτίμηση ότι το τελικό σχέδιο ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών θα είναι έτοιμο, με όλες τις λεπτομέρειές του, μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Απόστολος Ταμβακάκης.

Σε δηλώσεις που έκανε στο περιθώριο εκδήλωσης που διοργάνωσε η ΕτΕ, ο κ. Ταμβακάκης εκτίμησε πως την επομένη των εκλογών θα υπάρξει κυβέρνηση.

Όσον αφορά στην τράπεζα, επισήμανε ότι τους τελευταίους μήνες πέτυχε να συγκεντρώσει περίπου 3,5 δισ. ευρώ πρόσθετων εποπτικών κεφαλαίων και πρόσθεσε ότι στους επόμενους μήνες θα συνεχίσει την προσπάθειά της να ενισχύσει την κεφαλαιακή της επάρκεια.

Για την πώληση μειοψηφικού πακέτου της θυγατρικής τράπεζας της Εθνικής στην Τουρκία, της Finansbank, είπε ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα σε αυτό το θέμα. Αυτό θα γίνει όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες της αγοράς, δεν θέλουμε να χάσουμε σε αξία και να ζημιώσουμε τον μέτοχό μας, είπε ο κ. Ταμβακάκης.

Τόνισε δε πως στο επόμενο τετράμηνο θα είναι έτοιμη και η νέα θυγατρική της ΕτΕ, η NBG International, υπό την ομπρέλα της οποίας θα περάσουν οι θυγατρικές του ομίλου της Εθνικής στη ΝΑ Ευρώπη (πλην της Τουρκίας). Και στην περίπτωση αυτή, πρόσθεσε ο κ. Ταμβακάκης, διερευνάται η δυνατότητα πώλησης μειοψηφικού πακέτου τής υπό ίδρυση νέας θυγατρικής.

Ο επικεφαλής της ΕτΕ ανακοίνωσε επίσης ότι η τράπεζα οδεύει προς την πώληση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος του Αστέρα Βουλιαγμένης με διεθνή διαγωνισμό.