«Μεταξά»: ΕΔΕ για αναβολή εγχείρησης λόγω βλάβης στον εξαερισμό του χειρουργείου – Είχε ήδη δοθεί νάρκωση στον ασθενή

Κατεπείγουσα ΕΔΕ διέταξε ο αναπληρωτής διοικητής του αντικαρκινικού νοσοκομείου «Μεταξά» Σαράντος Ευσταθόπουλος μετά την αναβολή χειρουργικής επέμβασης που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα Πέμπτη -αφού όμως είχε χορηγηθεί αναισθησία σε ασθενή- εξαιτίας βλάβης στο σύστημα εξαερισμού της χειρουργικής αίθουσας.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, η 52χρονη ασθενής, αφού ξύπνησε από τη νάρκωση, πληροφορήθηκε ότι η επέμβαση προγραμματίστηκε να γίνει αύριο Παρασκευή.

Μετά το περιστατικό έγινε ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή της διοίκησης του νοσοκομείου, εκπροσώπων της Περιφέρειας, του Δήμου Πειραιά και του τοπικού ιατρικού συλλόγου, σε μια προσπάθεια ιεράρχησης στην αντιμετώπιση των πολύ σοβαρών προβλημάτων στις υποδομές του «Μεταξά», λόγω της παλαιότητας του κτιρίου.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από δύο εβδομάδες ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης απομάκρυνε από τη θέση του τον μέχρι τότε διοικητή του νοσοκομείου λόγω των ελλείψεων φαρμάκων, τα οποία χρησιμοποιούνται στις χημειοθεραπείες.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων είχαν αποδώσει την έλλειψη κονδυλίων για την προμήθεια των συγκεκριμένων φαρμάκων σε κακή οικονομική διαχείριση. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, ορισμένοι ογκολογικοί ασθενείς να υποβάλλονται με καθυστέρηση στις θεραπείες τους.