Μετράει μέρες στη ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης!

Σε τεντωμένο σχοινί φαίνεται ότι βαδίζει πλέον ο Κυριάκος Μητσοτάκης . Ο βουλευτής της Β’ Αθηνών συνεχίζει να προκαλεί με τις δηλώσεις του τόσο την κυβέρνηση όσο και τον Αντώνη Σαμαρά για τις επιλογές προσώπων που τοποθετήθηκαν σε κρατικές θέσεις. Ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε με έναν ιδιαίτερα αιχμηρό τρόπο τις επιλογές αυτές τονίζοντας ότι: «Nα μην αντικαταστήσουμε το open.gov με το… koumparos.gov».

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας θεωρεί ότι τα κριτήρια με τα οποία επιλέχθηκαν κάποιοι από τους νέους γενικούς γραμματείς δεν ήταν και τόσο αντικειμενικά ενώ έκανε λόγο και για «πολιτευτές που απέτυχαν στις εκλογές». Ταυτόχρονα, επανέλαβε ότι η θέση του γενικού γραμματέα πρέπει να είναι μόνιμη και να αποτελεί την ανώτατη εξέλιξη του δημοσίου υπαλλήλου, εξαπολύοντας βολές και κατά των υπουργών .

Όπως είπε «εάν δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους, θα πρέπει ο πρωθυπουργός να επέμβει και να τους ανακαλέσει αμέσως στην τάξη». Η πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη- αδελφού της κυρίας Μπακογιάννη- έχει προκαλέσει την έντονη δυσαρέσκεια του Μεγάρου Μαξίμου και όλοι έχουν αρχίσει να μετράνε τα… «χτυπήματα». Μάλιστα κορυφαίος υπουργός υπογράμμισε ότι «η στάση αυτή του Κυριάκου δεν πρόκειται να μείνει έτσι», υπονοώντας ότι εάν επανέλθει δεν θα αποτελούσε έκπληξη η διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.