Με τι ασχολείται ο Γιώργος Παπανδρέου;

Μακριά από την Ιπποκράτους παρακολουθεί ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου τις πολιτικές εξελίξεις.

Οι παρεμβάσεις του πλέον είναι ελάχιστες και γίνονται μόνο για ειδικά θέματα. Οι συνεντεύξεις σε ξένα μέσα ενημέρωσης έχουν περιοριστεί κατά πολύ και εξακολουθεί να αποφεύγει συστηματικά να παραχωρεί συνεντεύξεις σε ελληνικά μέσα.

Οι παρουσίες του είναι μετρημένες και αυτές εκτός των κεντρικών γραφείων του ΠΑΣΟΚ. Εμφανίστηκε για λίγο στην προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στο Σύνταγμα και έπειτα στην ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελου Βενιζέλου σε υποψήφιους βουλευτές σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών.

Όπως βεβαιώνουν συνεργάτες του, έχει ζητήσει να ενημερώνεται καθημερινά για όσα συμβαίνουν, αλλά και για ότι τον αφορά προσωπικά. Λένε μάλιστα με νόημα ότι «ο Παπανδρέου δεν θα γίνει Καραμανλής», εννοώντας πως δεν θα σιωπά, αλλά θα παρεμβαίνει στη δημόσιο ζωή όποτε το κρίνει αναγκαίο. Το ΠΑΣΟΚ τον απασχολεί ιδιαίτερα. Θεωρεί πως παρ’ όλο που κάποιοι νομίζουν ότι το κόμμα που ίδρυσε ο πατέρας του έχει κλείσει τον ιστορικό του κύκλο, κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί. Προσδοκά την μικρή έστω άνοδό του στις επόμενες εκλογές.

Ο ίδιος ασχολείται συνεχώς με τα θέματα της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και προσπαθεί να διατηρήσει τις προσωπικές του επαφές στο διεθνές πολιτικό στερέωμα. Άλλωστε φροντίζει να μιλά με σοσιαλιστές ηγέτες ή ακόμα και να τους συναντά όποτε αυτοί έρχονται στην Ελλάδα. Μετά την εκλογή του προέδρου Ολάντ είχε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του, ενώ συναντήθηκε και με τον πρόεδρο του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου κ. Μάρτιν Σουλτς.

Παράλληλα, βέβαια, ασκεί τα αγαπημένα του σπορ. Κάνει ποδήλατο, τρέχει και κολυμπάει πολύ συχνά. Ο ίδιος σε πρόσφατη συζήτηση με δημοσιογράφους είναι παραδεχτεί πως πλέον θα μπορεί να αθλείται χωρίς τον φόβο των παπαράτσι και το «κυνηγητό» που του επιφύλασσαν.
newsbomb.gr