Μικρές μεταβολές στη Wall Street, επιφυλακτικότητα για τις εξελίξεις στην Κίνα

Η ανησυχία για τις τελευταίες εξελίξεις στην Κίνα που οδήγησε σε απώλειες τα  χρηματιστήρια τη Δευτέρα επηρέασαν και την Τρίτη τη Wall Street, καθώς κυριαρχεί η αβεβαιότητα ως προς την επαναφορά ή όχι των δρακόντειων μέτρων κατά της COVID-19 που έγιναν αιτία να ξεσπάσουν διαδηλώσεις στις κινέζικες πόλεις

Οι κινεζικές αρχές ανακοίνωσαν ότι θα ενισχύσουν τους εμβολιασμούς για τους ηλικιωμένους, σε μια κίνηση που θα μπορούσε να ανοίξει τον δρόμο για λιγότερο αυστηρούς περιορισμούς, παρά το άλμα των κρουσμάτων σε επίπεδα ρεκόρ.

Ο Dow Jones κέρδισε μόλις  0,01% και έκλεισε στις 33.852,53 μονάδες,  ο S&P 500 έχασε μόλις 0,16% στις 3.957,63 μονάδες και ο Nasdaq 0,59% στις 10.983,78 μονάδες.

ΑΚΙΝΗΤΑ – ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ

Τα στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας έδειξαν ότι οι τιμές στην αγορά κατοικίας των ΗΠΑ συνέχισαν να κινούνται πτωτικά μετά τις συνεχείς αυξήσεις επιτοκίων και κόστους δανεισμού.

Αντίστοιχη μείωση και στον δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης που έπεσε το Νοέμβριο σε χαμηλό τεσσάρων μηνών, στο 100,2 από 102,2 τον Οκτώβριο.

ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια