Μουντιάλ 2022, το πιο ακριβό Παγκόσμιο Κύπελλο: Πόσο αξίζουν σε εκατομμύρια ευρώ οι ομάδες

soccer football ball soccer shot on goal 3d illustration

Λαμβάνοντας την αξία των ομάδων σε εκατομμύρια ευρώ προκύπτει ότι τα 2/3 της συνολικής αξίας έρχεται από παίκτες της Ευρώπης. Πρώτη είναι η Αγγλία με 1260 εκατομμύρια ευρώ με την Βραζιλία να έρχεται δεύτερη με 1140 εκατομμύρια ευρώ. Την πρώτη τριάδα κλείνει η Πορτογαλία με αξία 937 εκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: Transfermarkt

Τα πιο ακριβά εισιτήρια

Οι τιμές των εισιτηρίων έχουν αυξηθεί σημαντικά στις υψηλότερες κατηγορίες, με τα εισιτήρια της πρώτης κατηγορίας να στοιχίζουν έως και 5.850 Ριάλ Κατά, δηλαδή 1537.89€. Πρόκειται δηλαδή για μία αύξηση 46% συγκριτικά με το προηγούμενο Παγκόσμιο Κύπελλο στη Ρωσία.

Τη φθηνότερα εισιτήρια από την άλλη, αυτά της 4ης Κατηγορίας ξεκινάνε από τα 11€-12€ και τα περισσότερα από αυτά δίνονται μόνο στους κατοίκους του Κατάρ.

Ο Εμπαπέ είναι πρώτος με διαφορά στην κατάταξη των MVPs

Αγοραία αξία των MVPs του Μουντιάλ 2022 από τον Ιούλιο 2018 έως το Νοέμβριο 2022 (σε εκατομμύρια ευρώ)

 

Πηγή: Transfermarkt

Ο Κιλιάν Εμπαπέ παίζει για τη Γαλλία και είναι ο παίκτης με τη μεγαλύτερη αγοραία αξία με διαφορά, 160 εκατομμύρια.  Σύμφωνα με την κοινή γνώμη έλαμψε στο Μουντιάλ του 2018, όπου έγινε ο δεύτερος νεαρότερος σκόρερ σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου και κέρδισε το θετικό σχόλιο και του Πελέ, ο οποίος είπε «Αν ο Κιλιάν συνεχίσει να ισοφαρίζει τα ρεκόρ μου με αυτόν τον τρόπο, τότε θα πρέπει να ξεσκονίσω τα παπούτσια μου».

Επιδράσεις από το Ρωσο-Ουκρανικό πόλεμο

Μετά την έναρξη της Ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου, 2022, οι εθνικές ομάδες της Τσεχίας, της Πολωνίας και της Σουηδίας οι οποίες ήταν προγραμματισμένο να αντιμετωπίσουν τη Ρωσία στους play-offs του UEFA για να προκριθούν στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ανακοίνωσαν ότι δεν είναι διατεθειμένες να συμμετέχουν σε καμία ποδοσφαιρική αναμέτρηση σε Ρωσικό έδαφος. Μόλις 3 μέρες αργότερα, η FIFA ανακοίνωσε μία σειρά από κυρώσεις στη συμμετοχή της Ρωσίας, ενώ την τέταρτη μέρα ανακοινώθηκε ο αποκλεισμός της Ρωσίας από διεθνή πρωταθλήματα, μέχρι νεοτέρας.

Το πιο ακριβό Παγκόσμιο Κύπελλο

Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες εκτιμήσεις, το Κατάρ ξόδεψε 200 δισεκατομμύρια δολάρια (190.87 δισεκατομμύρια ευρώ) μόνο σε εργασίες κατασκευής οι οποίες περιλαμβάνουν εκτός των άλλων στάδια, δρόμους και ξενοδοχεία. Αυτό κάνει το Παγκόσμιο Κύπελλο 2022 το ακριβότερο όλων των εποχών.

Ρεκόρ επισκεπτών

Λόγω της τοποθεσίας του Κατάρ (βρίσκεται κυριολεκτικά στο κέντρο του κόσμου) έχουμε  ρεκόρ επισκεπτών που θα θελήσουν να παρακολουθήσουν το πρωτάθλημα από κοντά. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Qatar Airways και το Διεθνές Αεροδρόμιο Hamad ενώνουν τις δυνάμεις τους για να υποδέχονται 1300 πτήσεις την ημέρα για όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος.

Όλα τα Στάδια έχουν κλιματισμό

Ακόμα και στην καρδιά του Χειμώνα, οι θερμοκρασίες στο Κατάρ κατά τη διάρκεια της ημέρας δημιουργούν δυσκολίες στη διεξαγωγή και την παρακολούθηση των αγώνων. Η λύση που δίνει η διοργανώτρια χώρα είναι η εγκατάσταση κλιματισμού σε όλα τα γήπεδα, έτσι ώστε οι θεατές να μπορούν να απολαμβάνουν το θέαμα χωρίς δυσφορία. Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που εγκαθίσταται μια τέτοια λειτουργία σε στάδια και μάλιστα σε αυτό το βεληνεκές.

Γυναίκες Διαιτητές

Για πρώτη φορά στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου, συμμετέχουν γυναίκες στην κεντρική διαιτησία. Συγκεκριμένα έχουμε 3 γυναίκες διαιτήτριες, τη Σαλίμα Μουκανσάνγκα, 33, τη Γιοσίμι Γιαμασίτα, 36 και τη Στέφανι Φραππάρτ, 38.

ΠΗΓΗ: Pricefox.gr