Μπαίνει στην φαρμακευτική κάνναβη η Lavipharm – Συνεργασία με την Tikun Olam

Τη διάθεση του πρώτου τοπικώς παραγόμενου συνταγογραφούμενου σκευάσματος φαρμακευτικής κάνναβης ανακοίνωσε η Lavipharm, στο πλαίσιο της συνεργασίας της φαρμακευτικής με την Tikun Olam, η οποία παράγει τα φαρμακευτικά σκευάσματα στις εργοστασιακές εγκαταστάσεις της στην Κόρινθο.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, ακούστηκαν τα ελπιδοφόρα μηνύματα της φαρμακευτικής κάνναβης με γνώμονα τη δυνατότητα αντιμετώπισης σοβαρών συμπτωμάτων χρόνιων παθήσεων που ταλαιπωρούν και επηρεάζουν την ποιότητα ζωής πολλών συνανθρώπων μας, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Την εκδήλωσε χαιρέτισε ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης. O Τηλέμαχος Λαβίδας, Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ. της Lavipharm, κηρύσσοντας την έναρξη της εκδήλωσης, ανέφερε ότι «πρόκειται για ιστορική στιγμή, η οποία σηματοδοτεί ένα άλμα προς τα εμπρός στην προσέγγισή μας στον τομέα της υγείας» αφιερώνοντας την εκδήλωση σε όλους τους επιστήμονες, ρυθμιστικές αρχές, φορείς, ομάδες ασθενών, που με την επιμονή και τη συμβολή τους την έκαναν πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα που γίνεται εφικτή χάρις την πρωτοπόρο εταιρεία Tikun Olam και το έργο της στην έρευνα και παραγωγή φαρμακευτικής κάνναβης, τα σκευάσματα της οποίας θα κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά από τη Lavipharm, αναφέρει η ανακοίνωση της φαρμακευτικής.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Λαβίδας τόνισε ότι «απόψε γιορτάζουμε για όλους τους ασθενείς, των οποίων η ζωή θα αλλάξει για πάντα από αυτήν τη στιγμή. Για εκείνους, τα συνταγογραφούμενα σκευάσματα φαρμακευτικής κάνναβης δεν είναι απλά ένας τρόπος θεραπείας – είναι μια νέα ευκαιρία, που τους προσφέρει ελπίδα, ανακούφιση και ένα καλύτερο αύριο».

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασής τους, οι προσκεκλημένοι ομιλητές, εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής και επιστημονικής κοινότητας αλλά και φορέων, επεσήμαναν τη δυνατότητα της φαρμακευτικής κάνναβης να αποτελεί πλέον ένα ακόμα ισχυρό «όπλο» στη θεραπευτική φαρέτρα των ειδικών για μια καλύτερη ποιότητα ζωής των ασθενών.