‘ΜΠΕΝΙ’ για Κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης με 8 προτάσεις

Επιστολή με 8 προτάσεις για την επίτευξη συμφωνίας προκειμένου να υπάρξει κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης θα στείλει στους άλλους πολιτικούς αρχηγούς ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε ομιλία του σε συγκέντρωση κομματικών στελεχών από τη Βόρεια Ελλάδα, που έγινε στο κινηματοθέατρο “Ολύμπιον”, παρουσίασε τις 8 προτάσεις του κόμματος του που είναι είναι οι εξής:
1. Συμφωνία συμμετοχής σε σύστημα διακυβέρνησης εθνικής συνευθύνης ή στήριξης του μέχρι το 2014 από αυτούς που καταδικάζουν τη βία και αποδέχονται το δημοκρατικό θεσμικό πλαίσιο.
2. Όλοι μαζί οργανωμένοι και έτοιμοι για την αναθεώρηση των δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης.
3. Παράταση του χρόνου προσαρμογής της χώρας κατά 3 χρόνια.
4. Διασφάλιση βιωσιμότητας του χρέους.
5. Συζήτηση για την πραγματοποίηση διαρθρωτικών αλλαγών.
6. Συμφωνία για ένα εθνικό φορολογικό σύστημα.
7. Συμφωνία για επενδύσεις.
8. Δίχτυ κοινωνικής προστασίας.
Επίσης κατηγόρησε τη Ν.Δ. ότι επιδίδεται σε παλαιοκομματική παροχολογία και για τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α παρατήρησε πως ακύρωση και μονομερής καταγγελία του Μνημονίου σημαίνει κίνδυνο εξόδου από το ευρώ.
Καταλόγισε μάλιστα στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α δημαγωγία και λαϊκισμό και παρατήρησε πως ένα μέρος αυτών που τον ψηφίζουν το κάνουν πιστεύοντας ότι δεν θα κάνει όσα λέει.
«Όμως ένα κόμμα δεν μπορεί να ζητάει την ψήφο των πολιτών για να μην κάνει όσα λέει», είπε και σχολίασε το προεκλογικό δίλημμα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α “Μνημόνιο ή ΣΥ.ΡΙΖ.Α” λέγοντας
πως τα πραγματικά διλήμματα είναι: «Ευρώπη και ευρώ ή ΣΥ.ΡΙΖ.Α”, “ρευστότητα ή ΣΥ.ΡΙΖ.Α”, “ανάπτυξη ή ΣΥ.ΡΙΖ.Α”, “νέες θέσεις εργασίας ή ΣΥ.ΡΙΖ.Α».
Αντέδρασε έντονα στην κριτική που δέχεται από τα δεξιά και από τα αριστερά για την υπογραφή που έβαλε στη νέα δανειακή σύμβαση.
«Ναι είμαι ο υπουργός Οικονομικών που μείωσε το χρέος της χώρας κατά 110 δισ. Τι έχουν φέρει αυτοί με την υπογραφή τους στη χώρα, από τα αριστερά και τα δεξιά;», είπε