Νέα 24ωρη απεργία ετοιμάζουν ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ στις 18 Οκτωβρίου

Το ενδεχόμενο της κήρυξης νέας γενικής απεργίας στις 18 Οκτωβρίου, εξετάζει το Εθνικό Συνδικαλιστικό Συμβούλιο, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, που ξεκίνησε πριν από λίγη ώρα στα γραφεία της ΓΣΕΕ. Τα μέλη του Συμβουλίου το οποίο απαρτίζεται από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος, (ΓΣΕΕ) και της Ανώτατης Διοίκησης Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ), θα παραχωρήσουν στις 1 μετά το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου.

Η ημερομηνία της 18ης Οκτωβρίου, εξετάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, επειδή συμπίπτει με την ημέρα που πραγματοποιείται η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ έχει προταθεί η κήρυξη μιας ακόμη γενικής απεργίας την ημέρα που θα συζητείται στη Βουλή το νέο «πακέτο» μέτρων.
Η συνεδρίαση του Εθνικού Συνδικαλιστικού Συμβουλίου πραγματοποιείται στον απόηχο της χθεσινής κινητοποίησης, για την οποία οι διοργανωτές εμφανίζονται ικανοποιημένοι και σημειώνουν ότι θα πρέπει να συνεκτιμηθεί το γεγονός ότι δεν είχε κηρυχθεί απεργία και υπήρχαν σοβαρές δυσκολίες μετακίνησης.