Νίκος Κούτρικας: Από πότε; ΣΥΡΙΖΙΚΗ… από ΠαΣοΚ η ΕΡΤ;

Άλλη… μία καταγγελία του ΚΚΕ για «μεροληψία» εναντίον της δημοσιογραφικής δεοντολογίας της ΕΡΤ και συγκεκριμένα αυτή τη φορά της δημοσιογράφου Ντένιας Σαρακίνη η οποία όπως υποστηρίζεται από το Περισσό σε δημοσιευμένο άρθρο της εφημερίδος Ριζοσπάστης έχει μετατρέψει την εκπομπή της σε «ένθερμη κερκίδα του… ΣΥΡΙΖΑ» !

Το σχετικό άρθρο αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η … κυρία Σαρακίνη!
Το βιολί βιολάκι τους στη ΝΕΤ. Οι στημένες ερωτήσεις και η παραποίηση των θέσεων του ΚΚΕ καλά κρατούν. Έχουν αναλάβει το ρόλο του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ.
Η δημοσιογράφος Σαρακίνη σε απογευματινή εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης, απευθυνόμενη στην εκπρόσωπο του ΚΚΕ, έλεγε διαρκώς ότι το ΚΚΕ «δε θέλει να κυβερνήσει», παραποιώντας τις τοποθετήσεις του Κόμματος και υποστηρίζοντας ότι έτσι είπε η Αλέκα Παπαρήγα!! Παρόλο που η εκπρόσωπος του ΚΚΕ προσπαθούσε να διατυπώσει τη θέση του Κόμματος, η δημοσιογράφος επέμενε ότι αυτό που λέει η ίδια είναι η θέση του ΚΚΕ, εμποδίζοντας την εκπρόσωπο του Κόμματος να σταυρώσει λέξη. Μάλιστα, παρόλο που πήρε συγκεκριμένη απάντηση για την πρόταση εξουσίας και διακυβέρνησης του ΚΚΕ, η Σαρακίνη αγνοώντας την απάντηση κατέληξε ότι… δεν πήρε απάντηση! Πήρε, αλλά δεν της άρεσε…
Επιβεβαιώνεται… η καταγγελία που έχει κάνει εδώ και μέρες το ΚΚΕ, ότι η κρατική τηλεόραση έχει μετατραπεί στο μεγαλύτερο μέρος της σε ένθερμη κερκίδα του ΣΥΡΙΖΑ και ότι οι δημοσιογράφοι αυτοί με τη στάση τους εξυπηρετούν το σχέδιο αποδυνάμωσης του Κόμματος. Άξιος ο μισθός τους (της)…»!

Εμείς λέμε πάντως ότι είναι επιτακτική ανάγκη…να επικρατήσει εδώ και τώρα ο «πλουραλισμός στην ενημέρωση της ΕΡΤ» αφού όπως μαθαίνω όλοι έχουν πλέον μεταλλαχθεί από σκληρό ΠΑΣΟΚ σε ΣΥΡΙΖΑ στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής προσδοκώντας στην ΣΥΡΙΖΙΚΗ συνεργασία!
Πάλι τα ίδια και τα ίδια… στην ΕΡΤ μόνο που αυτή τη φορά αδίκως προσδοκούν και ας… μετριάσουν λίγο τις «αριστερές απόψεις τους»… αφού υπηρέτησαν και υπηρετούν ακόμα το σκληρό σύστημα ΠΑΣΟΚ ο πανικός όμως φέρνει και τέτοια αποτελέσματα μόνο που λογάριασαν αυτή τη φορά… χωρίς το ξενοδόχο περιμένετε λίγο παιδιά…

Νίκος Κούτρικας
Δημοσιογράφος
μέλος της ΕΣΗΕΑ