>ΝΕΚΡΟΣ Ο ΜΟΥΑΜΑΡ ΚΑΝΤΑΦI (PHOTO)

>

Το θάνατο του πρώην ηγέτη της Λιβύης, συνταγματάρχη Μουαμάρ Καντάφι, ανακοίνωσε το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο της Λιβύης.
Ο Καντάφι φέρεται να έχασε τη ζωή του στη Σύρτη από τραύματα που υπέστη, κατά την προσπάθειά σύλληψής του από τις δυνάμεις του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου.

Την πληροφορία δεν επιβεβαιώνει ακόμαούτε το ΝΑΤΟ ούτε η Ουάσινγκτον. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ αυτή τη στιγμή προσπαθεί να επιβεβαιώσει τη σύλληψη και το θάνατο του πρώην Λίβυου ηγέτη. Σύμφωνα με αξιωματούχους του ΝΑΤΟ, η διαδικασία αυτή πρόκειται να διαρκέσει αρκετό χρόνο.

Το μόνο που επιβεβαιώνει μέχρι στιγμής η Βορειοατλαντική Συμμαχία είναι μια αεροπορική επιδρομή, η οποία έπληξε την αυτοκινητοπομπή του πρώην ηγέτη. Τα οχήματα κινούνταν κοντά στη Σύρτη.

Η πηγή του Συμβουλίου, που αρχικά ανέφερε το θάνατο του Καντάφι, επανήλθε λέγοντας ότι οι αντικαθεστωτικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ κατά των οχημάτων, τραυματίζοντας τον πρώην ηγέτη στο κεφάλι.

Προσέθεσε, επίσης, ότι η σορός του για λόγους ασφαλείας μεταφέρθηκε σε μυστικό μέρος. Το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια υποστηρίζει ότι η σορός του Καντάφι έφτασε στη Μιζουράτα, όπου πρόκειται να βιντεοσκοπηθεί, ως αποδεικτικό στοιχείο.

Ο πρόεδρος του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου Μουσταφά, Αμπντέλ Τζαλίλ, θα απευθύνει διάγγελμα στο λιβυκό λαό σύντομα.

Η φωτογραφία ενός άνδρα που φέρεται να είναι ο Μουαμάρ Καντάφι, ματωμένος, χωρίς όμως να είναι διακριτό αν είναι νεκρός ή ζωντανός, μεταδόθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο. Δεν έχει εξακριβωθεί ακόμη αν η φωτογραφία, που έχει τραβηχτεί από κινητό τηλέφωνο, είναι αυθεντική. Πηγή του Συμβουλίου επιβεβαιώνει ότι πρόκειται για τον Μουαμάρ Καντάφι.

Ωστόσο, μια ιστοσελίδα προσκείμενη στο καθεστώς Καντάφι διαψεύδει τόσο τη σύλληψη όσο και το θάνατο του πρώην ηγέτη της Λιβύης.