Νεκτάριος Β. Νώτης: Την επόμενη φορά, βάλτε λουκέτο στη χώρα!

Μπουρλότο !

Η φράση αυτή ταιριάζει γάντι – μιας και δε μου επιτρέπεται να χρησιμοποιήσω άλλη – στην κατάσταση, που εξακολουθεί να επιτραπεί στη χώρα μας.

Στην Ελλάδα του 2012, της κρίσης και της βαθειάς ύφεσης…

σε μια χώρα, όπου ο κινητήριος μοχλός της οικονομίας είναι ο τουρισμός…

σε μια χώρα, όπου οι υψηλές θερμοκρασίες το καλοκαίρι δεν είναι σπάνιο φαινόμενο…

… οι φύλακες έκλεισαν χθες τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης από τις 14:00 έως τισ 20:00, επικαλούμενοι την εργατική νομοθεσία για τις καιρικές συνθήκες !

Μάλιστα. Καλά διαβάσατε.

Έκπληκτοι οι τουρίστες, που βρίσκονταν ήδη μέσα στο χώρο, αλλά και όσοι ετοιμάζονταν να μπουν, ενημερώθηκαν ότι πρέπει να αποχωρήσουν, επειδή ο υδράργυρος είχε φτάσει τους 42-43 βαθμούς !

Προφανώς, οι εργαζόμενοι δεν γνωρίζουν ότι υπάρχει η λύση των καπέλων και των ομπρέλων, με τα οποία ήταν εφοδιασμένοι οι επισκέπτες.

Δηλαδή, στις πυραμίδες της Αιγύπτου, που βρίσκονται μέσα στην έρημο και οι θερμοκρασίες ξεπερνούν πολύ συχνότερα τις χθεσινές της χώρας μας, τι θα έπρεπε να γίνεται; Να κλείνουν για όλο το καλοκαίρι;

Ακόμα πιο κοντά μας, στην Κρήτη, στην Κνωσό και στη Φαιστό, όπου ο υδράργυρος φτάνει κατά κανόνα υψηλότερα, πόσο θα έπρεπε να λειτουργούν οι συγκεκριμένοι χώροι;

Με αυτή τη λογική – που εκπορεύεται από ένα νόμο, τον οποίο ουδείς έχει φροντίσει να αλλάξει -, χθες έπρεπε να μη δουλεύουν ούτε οι τροχονόμοι, ούτε όσοι εργάζονται στις πίστες των αεροδρομίων και στα λιμάνια της χώρας, έπρεπε να μην περιπολούν οι λιμενικοί με τα σκάφη.

Αλλά, δε βαριέστε. Ποιος νοιάζεται; Και, γιατί να νοιαστούν για τον τουρισμό οι εργαζόμενοι στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης; Αφού, μήνας μπαίνει – μήνας βγαίνει, τα λεφτά πέφτουν.

Την επόμενη φορά, που η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 42 βαθμούς, η λύση είναι απλή:

Βάλτε λουκέτο στη χώρα !

Καλημέρα σας.