Ντοκιμαντέρ που καίει την Goldman Sachs

Με ένα νέο ντοκιμαντέρ επιστρέφει ο δημοσιογράφος Στέλιος Κούλογλου  το οποίο φέρει τον τίτλο «Oligarchy» με σκοπό να παρουσιάσει το σημαντικό ρόλο της Goldman Sachs στη γένεση και εξάπλωση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

Η πανίσχυρη επενδυτική τράπεζα που πολλοί φοβούνται ακόμη και να αποκαλέσουν με το όνομά της, εξέλεγε στο αξίωμα του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ «θυγατρικά της παιδία» , υποδεικνύοντας τους έτσι την πολιτική που θα ακολουθήσουν, ενώ συνεργαζόταν και με την ελληνική κυβέρνηση.

Ένας ακήρυχτος και σημαντικός πόλεμος που είναι αναγκαίο να παραμείνει κρυφός και έχει ξεσπάσει σε ολόκληρο τον πλανήτη, ξεκίνησε από μια χούφτα πολιτικών και τραπεζιτών που κυβερνούν τον κόσμο περιφρονώντας τη βαρύγδουπη σημασία της λέξης δημοκρατίας. Το επίκεντρο των συγκρούσεων έχει μεταφερθεί στην Ευρώπη, με την Ελλάδα να κατέχει το σημαντικότερο ρόλο.

Αξιοσημείωτο είναι να σημειωθεί πως στην Ε.Ε μια οχταμελής ένωση που θυμίζει πολίτμπιρο Σοβιετικής Ένωσης και την ονομάζουν ομάδα της Φρανκφούρτης, διορίζει πρωθυπουργούς της αρεσκείας της, ρίχνοντας αδιαφορώντας τους προηγούμενους.

Τον πολυσήμαντο ρόλο της Goldman Sachs αποκαλύπτει ο πρώην υπάλληλος της, Σίλβεν Ρέινες, και στις απαντήσεις του Στέλιου Κούλογλου απαντά ο επικεφαλής του ΔΝΤ στην Ελλάδα, Πολ Τόμσεν.