>Ντομινίκ Στρος-Καν: "Η απάτη στην Ελλάδα πάει σύννεφο"

>
Ιδιαίτερα επικριτικός, μίλησε ο Ντομινίκ Στρος-Καν για τους Έλληνες, τονίζοντας πως «Οι Έλληνες αισθάνονται ότι τους εξαπάτησαν και όμως είναι εκείνοι που μαγείρεψαν τα στοιχεία και που δεν πληρώνουν φόρους».
Σε ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε από το γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι Canal+ με τον τίτλο «Με τον Ντομινίκ Στρος-Καν μέσα στο ΔΝΤ», ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, θεωρεί φυσιολογικές τις αντιδράσεις των Ελλήνων απέναντι στα μέτρα που επιβλήθηκαν. «Είναι αναπόφευκτο να µας κατηγορούν, παρότι δεν φταίµε εµείς» είπε χαρακτηριστικά.
Επί δύο μήνες το συνεργείο και οι δημοσιογράφοι του γαλλικού καναλιού ακολουθούσαν τον Στρος-Καν. Παρεβρέθηκαν και όταν ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου τον επισκέφθηκε στο γραφείο του στην Ουάσινγκτον, την ημέρα που η Ελλάδα ζήτησε επισήμως την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης.
Τέλος, ο επικεφαλής του ΔΝΤ εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι οι Ευρωπαίοι είχαν την εσφαλμένη εντύπωση να θεωρούν ότι μπορούν να λύσουν μόνοι τους τα προβλήματα τους.