ΟΑΣΑ: Νέα προσπάθεια εξαπάτησης του επιβατικού κοινού μέσω των social media

Για νέα απόπειρα εξαπάτησης του επιβατικού κοινού σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης προειδοποιεί ο ΟΑΣΑ, με πλαστούς λογαριασμούς που χρησιμοποιούν παράνομα την επωνυμία του.

Το τελευταίο διάστημα εμφανίζονται συνεχώς παραπλανητικές δημοσιεύσεις με το λογότυπο του ΟΑΣΑ σε διάφορα social media, που παροτρύνουν τους πολίτες να αποκτήσουν δωρεάν μια ATH.ENA Card διάρκειας 12 μηνών, κάνοντας κλικ σε έναν ψεύτικο σύνδεσμο (link).

Η επίσκεψη σε αυτούς τους συνδέσμους μπορεί να οδηγήσει σε επιζήμιες ενέργειες, όπως αποκάλυψη ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων και κωδικών ασφαλείας ή αποστολή χρηματικών ποσών για υποτιθέμενες αγορές.

Ο ΟΑΣΑ έχει ήδη προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη διακοπή των δημοσιεύσεων αυτών, ενημερώνοντας τις αρμόδιες Αρχές.

«Εφιστούμε την ιδιαίτερη προσοχή του επιβατικού κοινού, καθώς οι ψεύτικοι λογαριασμοί στα social media διαθέτουν αληθοφανή χαρακτηριστικά (εμφανίζεται η επωνυμία του ΟΑΣΑ και το λογότυπο της ATH.ENA card)» επισημαίνει ο οργανισμός σε ανακοίνωσή του.