Οικονόμου: Το επόμενο διάστημα θα δοκιμαστούν σκληρά οι αντοχές μας – Τι θα πει ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

«Το επόμενο διάστημα θα δοκιμαστούν σκληρά οι αντοχές μας», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου στην τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Η εφιαλτική εκτίναξη των τιμών του φυσικού αερίου είναι ένα γεγονός που το νιώθουμε όλοι. Η ποιότητα ζωής των πολιτών υποβαθμίζεται στην Ευρώπη. Δεν καταπονούνται μόνο τα χαμηλά στρώματα, αλλά και η μεσαία τάξη», ανέφερε ο κ. Οικονόμου αναφερόμενος στις διεθνείς προκλήσεις.

Ο κ. Οικονόμου μιλώντας για την Ελλάδα, τόνισε πως αναμένεται ένας δύσκολος χειμώνας, ενώ στα «θετικά» μέσα στις «μαύρες ειδήσεις» των τελευταίων ημερών ανέφερε τον τζίρο στον τουρισμό, ο οποίος φαίνεται ότι θα ξεπεράσει αυτόν του 2019.

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να μην αναλώνεται σε κάθε είδους εσωστρέφεια. Με πλήρη συναίσθηση της κατάσταση έχει ήδη εφαρμόσει πλειάδα μέτρων και θα συνεχίσουμε με σύνεση και σωφροσύνη», επισήμανε ο κ. Οικονόμου.

Όπως επισήμανε, στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός θα μιλήσει για διαθρωτικού χαρακτήρα παρεμβάσεις, μέτρα και κίνητρα στην αγορά εργασίας. Τέλος θα αναφερθεί στην πλειάδα μέτρων στήριξης των πολιτών στην ενέργεια αλλά και σε μία ολοκληρωμένη πολιτική για τη στέγαση.