>Οι επικεφαλής μεγάλων τραπεζών στη σύνοδο κορυφής

>

image

Οι επικεφαλής μεγάλων ευρωπαϊκών τραπεζών θα συμμετάσχουν στη σύνοδο κορυφής της ευρωζώνης. Η γαλλογερμανική συμφωνία «αναγκαία προϋπόθεση» για μία ευρωπαϊκή συμβιβαστική απόφαση, σύμφωνα με την εκπρόσωπο της γαλλικής κυβέρνησης, Βαλερί.

Οι επικεφαλής πολλών μεγάλων ευρωπαϊκών τραπεζών θα συμμετάσχουν στη σύνοδο κορυφής της ευρωζώνης για την Ελλάδα σήμερα στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στην εφημερίδα Bild.

Ανάμεσά τους, ο Γιόζεφ ‘Ακερμαν, ο πρόεδρος της Deutsche Bank, θα λάβει μέρος στις συνομιλίες, σύμφωνα με τις πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας.

Οι εκπρόσωποι του τραπεζικού τομέα θα πρέπει να δώσουν το «πράσινο φως» για τη συμμετοχή ιδιωτών πιστωτών στο δεύτερο πακέτο στήριξης της Ελλάδας, οι όροι του οποίου θα καθορισθούν κατά τη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών.

Η Γαλλία και η Γερμανία συμφώνησαν τη χθεσινή νύκτα σε μία κοινή θέση ως προς το σχέδιο στήριξης της Ελλάδας, έπειτα από επτάωρες συνομιλίες ανάμεσα στον πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί και την καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο.

Η γαλλογερμανική συμφωνία αποτελεί «αναγκαία προϋπόθεση» για μία ευρωπαϊκή συμβιβαστική απόφαση στις Βρυξέλλες για ένα νέο σχέδιο στήριξης της Ελλάδας με στόχο την αντιμετώπιση της κρίσης στην ευρωζώνη, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης, Βαλερί Πεκρές.

«Πρόκειται για αναγκαία προϋπόθεση για να καθησυχάσουμε τους εταίρους μας…χρειάζεται η κατά το δυνατόν ευρύτερη συναίνεση και το πρώτο βήμα για τη συναίνεση αυτή ήταν προφανώς η συμφωνία για μία κοινή θέση», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2, χωρίς να δώσει πληροφορίες για το περιεχόμενό της.