ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ – ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ

Το πολιτικό σύστημα έχει φέρει τη χώρα στο χείλος του γκρεμού. Ανήμπορο να αρθρώσει μια πειστική αντιπρόταση, σέρνεται πίσω από τις εξελίξεις κρατώντας όμηρο την ακρωτηριασμένη κοινωνία.

Οι  Οικολόγοι Πράσινοι θεωρούμε πως τα περισσότερα υπό συζήτηση μέτρα είναι πέρα από τις αντοχές της χώρας και ότι η κατανομή τους είναι τελείως άδικη, ιδίως αν λάβουμε υπόψη ότι έχουμε ήδη πίσω μας δύο χρόνια επώδυνων και αποτυχημένων μέτρων. Οι θυσίες στην κοινωνική συνοχή, στη βιωσιμότητα και στις προοπτικές της νέας γενιάς, δεν μπορεί να θεωρούνται απλά παράπλευρες απώλειες.

Ταυτόχρονα, έχουμε πλέον κάθε λόγο να ανησυχούμε πως η δέσμευση σε ανέφικτους δημοσιονομικούς στόχους αποτελεί οδικό χάρτη για σταδιακή έξωσή μας από την ευρωζώνη, και όχι απαραίτητη θυσία για την παραμονή μας σε αυτή. Θεωρούμε πως ο μόνος τρόπος για μια ουσιαστική αναδιαπραγμάτευση των προοπτικών της χώρας είναι η άρνηση της Δανειακής Σύμβασης σε συνδυασμό με μέτρα για μηδενισμό του πρωτογενούς ελλείμματος.

Η συν-εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Ελεάννα Ιωαννίδου δήλωσε σχετικά: «Oι ασύνταχτες και συχνά όψιμες φωνές δεν οδηγούν πουθενά. Χρειάζεται εναλλακτικό σχέδιο, με κορωνίδα τη βιωσιμότητα και τις προοπτικές. Με σπάσιμο των στρεβλώσεων και αντιλήψεων που μας οδήγησαν εδώ. Αλλά και με μια κοινωνία που να μπορεί να σταθεί στα πόδια της»

Ο συν-εκπρόσωπος Τύπου Τάσος Κρομμύδας πρόσθεσε:

«Η τρικομματική κυβέρνηση δεν έχει καμία νομιμοποίηση να δεσμεύσει για δεκαετίες την κοινωνία. Αν κρίνουν ότι η κοινωνία έχει λόγους να δεχτεί αυτήν την πορεία, ας γίνει αυτό το αποκλειστικό θέμα των εκλογών που πρέπει να προκηρυχθούν άμεσα. Γιατί άλλο πρόσκαιρες θυσίες που φέρνουν αποτέλεσμα και άλλο η μόνιμη εξαθλίωση με μη αναστρέψιμες πληγές στην κοινωνική συνοχή και τη βιωσιμότητα»

 

Η Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

Ελεάννα Ιωαννίδου 6932 705289

Τάσος Κρομμύδας 6945 940916