Ολάντ: Θα κάνω τα πάντα για να καταστρέψω το Ισλαμικό Κράτος

hollande1Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ δεσμεύτηκε “επίσημα” σήμερα να κάνει τα πάντα για να “καταστρέψει τον στρατό των φανατικών” που διέπραξε τη σφαγή της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, κατά τη διάρκεια της 15λεπτης ομιλίας του στο Μέγαρο των Απομάχων (Invalides).

Στην εθνική τελετή για τον φόρο τιμής στους 130 νεκρούς και τους 350 τραυματίες, μέσα στον περίβολο του Μεγάρου των Απομάχων όπου έχουν ταφεί οι μεγάλες μορφές της Ιστορίας της Γαλλίας όπως ο Ναπολέοντας, ο αρχηγός του γαλλικού κράτους κατήγγειλε “μια ορδή φονιάδων” που έδρασε “στο όνομα ενός τρελού σκοπού και ενός προδομένου Θεού”.

“Δεν θα ενδώσουμε ούτε στο φόβο ούτε στο μίσος. Αυτοί που έπεσαν νεκροί στις 13 Νοεμβρίου ενσάρκωναν τις αξίες μας, και είναι καθήκον μας σήμερα περισσότερο από ποτέ οι αξίες αυτές να ζήσουν. Αν ο θυμός μας έχει κυριεύσει, θα τον διοχετεύσουμε στην ήρεμη αποφασιστικότητα να προασπίσουμε την ελευθερία”, δήλωσε ο Ολάντ.

Οι δολοφόνοι χτύπησαν “τη νεολαία ενός ελεύθερου λαού που λατρεύει τον πολιτισμό, τον δικό του πολιτισμό, δηλαδή όλους τους πολιτισμούς”, πρόσθεσε. “Αυτή η μουσική ήταν αφόρητη για τους τρομοκράτες. Αυτή την αρμονία ήθελαν να χαλάσουν, να καταστρέψουν, αυτή τη χαρά ήθελαν να θάψουν μέσα στον θόρυβο από τις βόμβες τους. Και λοιπόν, δεν θα σταματήσουν”, είπε. “Και για να τους δώσουμε καλύτερη απάντηση, θα αυξήσουμε τα τραγούδια, τις συναυλίες, τις παραστάσεις, θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε στα στάδια, κυρίως στο διάσημο Σταντ ντε Φρανς, στο Σεν Ντενί”, συνέχισε.