Ομόφωνα ένοχοι, όπως και πρωτόδικα, οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου

Ομόφωνα ένοχοι -όπως πρωτόδικα- κρίθηκαν οι δύο κατηγορούμενοι για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, οι οποίοι καταδικάστηκαν για τη θανατηφόρα σωματική βλάβη του ακτιβιστή. Το δικαστήριο αναγνώρισε ομόφωνα στους καταδικασθέντες τα ελαφρυντικά του προτέρου σύννομου βίου και της ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος στον κοσμηματοπώλη, και του σύννομου βίου στον μεσίτη. Αυτή η εξέλιξη μείωσε τις ποινές, με αποτέλεσμα ο μεσίτης να καταδικάζεται σε έξι χρόνια κάθειρξη και ο κοσμηματοπώλης σε πέντε χρόνια. Πλέον αναμένεται οι τρεις τακτικοί δικαστες να αποφανθούν επί της αναστολης.

Νωρίτερα την απόρριψη των ελαφρυντικών είχε ζητήσει ο εισαγγελέας της Έδρας. «Ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου εκνευρισμένος από τις φθορές στο κατάστημά του, μπορούσε να αποφύγει το αποτέλεσμα, αν άνοιγε την πόρτα και δεν τον κρατούσε εγκλωβισμένο μέσα. Δεν δικαιολογείται η αξιόποινη συμπεριφορά του κατηγορούμενου, που χτύπησε το θύμα, δίνοντας την πιο καίρια κλωτσιά στο κεφάλι του, ρίχνοντάς τον στο οδόστρωμα» είπε ο εισαγγελικός λειτουργός για τον κοσμηματοπώλη.

Για τον 61χρονο μεσίτη ανεφερε σχετικά: «Στην απολογία του ο κατηγορούμενος είπε ότι ενήργησε ενστικτωδώς. Ο ισχυρισμός ότι άρχισε τις κλωτσιές από αλτρουιστικά αισθήματα δεν ευσταθεί. Δεν προκλήθηκε από το θύμα. Δεν υπήρξε έμπρακτη μετάνοια και μεταμέλεια».