Οργή Σαμαρά για την διακοπή του ρεύματος απο την ΔΕΗ στο Άσυλο Ανιάτων

Παρά τις συνεχείς αποκαλύψεις και του paraskhnio.gr, η ΔΕΗ προχώρησε σε μία απόφαση ντροπή. Έκοψε το κατακαλόκαιρο το ρεύμα στο Άσυλο Ανιάτων, στην Κυψέλη, αφήνοντας στο έλεος του θεού τους ασθενείς.

Σε συνέντευξη Τύπου η πρόεδρος του Ιδρύματος Ιωάννα Ηλιάδη κατήγγειλε ότι η ΔΕΗ διέκοψε την ηλεκτροδότηση σε κτίριο του Ασύλου Ανιάτων, όπου φιλοξενείται μικρός αριθμός υπερήλικων ασθενών, λόγω της μη εξόφλησης του «χαρατσιού», ύψους 600 ευρώ, παρά το γεγονός ότι το υπουργείο Οικονομικών είχε με επιστολή του διαβεβαιώσει το Ίδρυμα ότι λόγω του κοινωφελούς σκοπού του απαλλάσσεται από το ειδικό τέλος.

«Οι 235 βαριά ασθενείς που περιθάλπονται στο Άσυλο Ανιάτων στην Κυψέλη είναι πλέον στο ‘έλεος’ του ΕΟΠΥΥ» είπε η κ. Ηλιάδη, η οποία έκανε λόγο για αναλγησία του ΕΟΠΥΥ, καθώς δεν έχει ακόμα καταβάλει τις οφειλές του προς το Ίδρυμα για τα νοσήλια των ασφαλισμένων του.

Εξαιτίας αυτής της κατάστασης το Ίδρυμα απέστειλε στον ΕΟΠΥΥ εξώδικη διαμαρτυρία, προκειμένου να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στους ασθενείς. Παράλληλα, εστάλησαν επιστολές προς τους υπουργούς Υγείας Α. Λυκουρέντζο, Οικονομικών Γ. Στουρνάρα και Εργασίας Γ. Βρούτση, όπου περιγράφεται η τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Ιδρυμα.

«Το επόμενο μας βήμα θα είναι να απευθυνθούμε στον αρμόδιο εισαγγελέα, καθώς πλέον κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές» είπε η κ. Ηλιάδη.

Οργή Σαμαρά – Ανάκληση της απόφασης

Η παρέμβαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά χρειάστηκε προκειμένου να διορθωθεί η κατάσταση στο Άσυλο Ανιάτων στην Κυψέλη μετά την απόφαση της ΔΕΗ να διακόψει το ρεύμα δημιουργώντας τεράστιο πρόβλημα στη λειτουργία του ιδρύματος.

Ο διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου, Κώστας Μπούρας επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΔΕΗ κ. Ζερβό, ζητώντας τις απαραίτητες εξηγήσεις.

Ο κ. Ζερβός εξήγησε ότι η διακοπή έγινε από λάθος επειδή ο λογαριασμός φαινόταν σε όνομα ιδιώτη. Μετά την παρέμβαση, αμέσως η ΔΕΗ αποκατέστησε το ρεύμα στο Άσυλο.