Οριστικοποιήθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν Τετάρτη στην Ουάσινγκτον

Οριστικοποιήθηκε για την Τετάρτη η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στην Ουάσινγκτον, στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ.

Ο πρωθυπουργός, ο οποίος θα δώσει το «παρών» στην επετειακή εκδήλωση για τα 75 χρόνια του ΑΝΤΙ, θα έχει και σειρά σημαντικών διμερών επαφών.

Στην Ουάσινγκτον βρίσκεται ήδη και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Οι συνεργάτες των δύο ηγετών ήταν σε ανοιχτή γραμμή για την οριστικοποίηση μιας μεταξύ τους συνάντηση αύριο Τετάρτη ή την Πέμπτη στο περιθώριο της Συνόδου. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η συνάντηση να κλείδωσε για αύριο Τετάρτη.

Στην Ουάσινγκτον βρίσκονται και οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών Γιώργος Γεραπετρίτης και Χακάν Φιντάν, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στις επαφές των δύο ηγετών, ενώ δεν αποκλείεται να έχουν και ξεχωριστή συνάντηση.

Κατά την επίσκεψή του στην Άγκυρα τον περασμένο Μάιο ο Ελληνας πρωθυπουργός είχε δηλώσει ότι η κοινή παρουσία τους στη σύνοδο του ΝΑΤΟ θα είναι μια καλή ευκαιρία για μια σύντομη ανασκόπηση της πορείας των ελληνοτουρκικών σχέσεων εν όψει της ήδη προγραμματισμένης συνάντησης που θα έχουν στη Νέα Υόρκη το Σεπτέμβριο για να καθορίσουν τα επόμενα βήματα του πολιτικού διαλόγου.

Ο κ. Μητσοτάκης δίνει έμφαση τόσο στα ελληνοτουρκικά, ωστόσο ψηλά στην ατζέντα είναι η ανάδειξη στους συμμάχους της προκλητικής στάσης της νέας ηγεσίας της Βορείου Μακεδονίας, που κάνει χρήση του όρου «Μακεδονία» και να απαιτήσει απόλυτο σεβασμό της Συμφωνίας των Πρεσπών.