Ουκρανία: Δέκα νεκροί από τις σφοδρές χιονοθύελλες – 2.500 άνθρωποι διασώθηκαν στην Οδησσό

Δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε σφοδρές χιονοθύελλες που πλήττουν τα τελευταία εικοσιτετράωρα την Ουκρανία, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών της χώρας Ιχόρ Κλιμένκο. Οι χιονοθύελλες που πλήττουν από την Κυριακή τη χώρα, έχουν προκαλέσει διακοπές στην ηλεκτροδότηση και τον αποκλεισμό δρόμων, ιδιαίτερα στον Νότο.

«Ως αποτέλεσμα της επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών, 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις περιφέρειες της Οδησσού, του Χαρκόβου, του Μικολάιφ και του Κιέβου» διευκρίνισε ο Κλιμένκο σε ανάρτησή του στην εφαρμογή Telegram, προσθέτοντας: «Είκοσι τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά».

Σε συνολικά 411 κοινότητες σε 11 περιφέρειες έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση και πάνω από 1.500 οχήματα χρειάστηκε να απεγκλωβιστούν από τα χιόνια, σύμφωνα με τον ίδιο.

Νωρίτερα ο κυβερνήτης της Οδησσού Όλεχ Κίπερ είχε ανακοινώσει ότι σχεδόν 2.500 άνθρωποι διασώθηκαν έπειτα από χιονοθύελλα στην περιφέρεια της Οδησσού και ότι 313 οικισμοί στην περιοχή δεν έχουν ρεύμα λόγω της κακοκαιρίας.