Ο Βγενόπουλος απαντάει στην επίθεση της εφημερίδας Πρώτο Θέμα

Για δεύτερη εβδομάδα το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ συνεχίζει την εκ προθέσεως προσπάθεια συκοφάντησής μου με την βοήθεια του STAR, αναφερόμενο ξανά στις ίδιες υποθέσεις του 2007 που έχουν ήδη κριθεί προ διετίας από…

όλες τις αρμόδιες εποπτικές αρχές χωρίς να έχει διαπιστωθεί καμία παράβαση.
Αυτή την φορά αναφέρονται στο «τι λένε τα ξένα ΜΜΕ» αναφερόμενοι στο ένα και μοναδικό δημοσίευμα συνεργάτη του REUTERS ο όποιος είναι ήδη υπόδικος στην Ελληνική Δικαιοσύνη, όπως άλλωστε και οι ίδιοι. Μάλιστα το δημοσίευμα αυτό, με ημερομηνία 12 Ιουνίου έχει ήδη χρησιμοποιηθεί κατά κόρον αναμεταδιδόμενο και δη, ως «έγκυρο», από αυτούς που προσπαθούν να πλήξουν την εικόνα της MIG και εμού προσωπικώς αλλά δεν διαθέτουν, φυσικά, ούτε επιχειρήματα ούτε στοιχεία.
Προφανώς αυτές οι σκόπιμες και  βάναυσες συκοφαντικές επιθέσεις, όπου δεν ζητείται καν η άποψη της θιγομένης πλευράς, δεν θα συνέβαιναν αν η Δικαιοσύνη είχε την δυνατότητα να λειτουργεί με  ταχείς ρυθμούς ώστε τα ΜΜΕ να μην γίνονται εργαλεία στα χέρια των ιδιοκτητών τους για τους δικούς τους λόγους και σκοπιμότητες.
Επί της ουσίας, η ΛΑΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ χρειάστηκε 1,8 δις Ευρώ σαν αποτέλεσμα κυρίως της εθελοντικής συμμετοχής της στο «κούρεμα» των Ελληνικών ομολόγων αλλά και της έκθεσής της σε δανειακά χαρτοφυλάκια που επλήγησαν από την πρωτοφανή οικονομική κρίση στην Ελλάδα, αλλά και στην Κύπρο. Αυτό το φαινόμενο αφορά το σύνολο του τραπεζικού συστήματος στην Ελλάδα και την Κύπρο, μάλιστα η ΛΑΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ που σχηματίστηκε από την συγχώνευση με δυο ελληνικές τράπεζες πρέπει να συγκριθεί πρωτίστως με τις άλλες ελληνικές τράπεζες που ως γνωστόν χρειάζονται πολλαπλάσια ποσά για να καλύψουν τις σχετικές ζημιές τους.
Αυτά τα γνωρίζουν οι έμπειροι οικονομικοί συντάκτες της εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» και τα αποσιωπούν. Όμως πιο εντυπωσιακή είναι η περίπτωση του STAR αφού ο κ. Γιάννης Βαρδινογιάννης ήταν επί έτη Αντιπρόεδρος ελληνικής τράπεζας που έχει πολλαπλάσιο χαρτοφυλάκιο ομολόγων από την ΛΑΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ και έχει δεχθεί πολλαπλάσια κρατική στήριξη. Εάν δε τα «μετοχοδάνεια» είναι μια μεμπτή  μορφή πιστωτικού κινδύνου, κάτι που εγώ δεν πιστεύω, η τράπεζα του κ. Γ. Βαρδινογιάννη έχει δώσει και αυτή πολλά μετοχοδάνεια μεταξύ των οποίων και σε μέλη της οικογένειας Βαρδινογιάννη! Σε αντιπαραβολή, εγώ δεν έχω πάρει ποτέ δάνειο ούτε από την ΛΑΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ούτε από καμία άλλη Τράπεζα για κανέναν λόγο και ποτέ δεν επεδίωξα το προσωπικό μου όφελος θέτοντας σε κίνδυνο, έστω και νόμιμο, τα χρήματα των άλλων μετόχων και των καταθετών.
Αυτή είναι η αλήθεια και όσοι προσπαθούν να με συκοφαντήσουν ματαιοπονούν. Οι αναγνώστες και οι τηλεθεατές είναι πλέον υποψιασμένοι και τα ΜΜΕ που ακολουθούν αυτές τις πρακτικές πλήττουν τελικά την δική τους αξιοπιστία.