>Ο Ι. Κουκιάδης πρόεδρος στο ταμείο αποκρατικοποιήσεων

>
Ο καθηγητής κ. Ιωάννης Κουκιάδης θα είναι ο πρόεδρος του Ταμείου Ακίνητης Περιουσίας που θα φέρει σε πέρας το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων – μαμούθ των 50 δισ. ευρώ.

Με βάση την πρόταση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, την θέση του διευθύνοντος συμβούλου θα καλύψει ο καθηγητής Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, με εντεταλμένο σύμβουλο τον καθηγητή κ. Ανδρέα Ταπραντζή και μέλη τον καθηγητή κ. Αντώνη Βαρθολομαίο (ο οποίος προτάθηκε από την ΝΔ) και την οικονομολόγο κ. Αννα Ζωηρού.

Ο κ. Κουκιάδης, είναι Ομότιμος Καθηγητής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, πρώην Υπουργός, πρώην Ευρωβουλευτής, πρώην Πρόεδρος Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής, πρώην Πρόεδρος Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας.

Ο κ. Μητρόπουλος είναι διδάκτωρ του London Business School, στέλεχος επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα, με ιδιαίτερη εμπειρία στη Διοίκηση έργων (project management) και στη διαχείριση χαρτοφυλακίων, Αντιπρόεδρος του Ελληνο-Αγγλικού Chamber of Commerce.

Το εκτελεστικό μέλος Ανδρέας Ταπραντζής, είναι διδάκτωρ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, στέλεχος επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα, πρώην Γενικός Διευθυντής και Διευθύνων Σύμβουλος ΕΛΤΑ, Πρόεδρος του Παγκόσμιου Ταχυδρομικού Συμβουλίου.

Ο κ. Βαρθολομαίος, είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Fordham της Νέας Υόρκης, στέλεχος επιχειρήσεων, πρώην Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος ΕΥΔΑΠ, με εμπειρία σε θέματα πιστοδοτήσεων, κεφαλαιαγοράς, κτηματαγοράς και ανάπτυξης ακινήτων καθώς και τιτλοποίησης στεγαστικών δανείων.

Τέλος η κ. Ζωηρού, είναι οικονομολόγος, σύμβουλος επιχειρήσεων, επιστημονική σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.