«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τώρα το ΠΑΣΟΚ»

Με μία επίκληση στην έννοια της δημοκρατίας, ο διάσημος Έλληνας ηθοποιός Γιάννης Μπέζος εξηγεί την προβληματική ελληνική πραγματικότητα: «Το πρώτο πράγμα είναι να καταλάβουμε τι είναι δημοκρατία. Αφού χάλασαν τον κόσμο να πάμε σε νέες εκλογές 2012, βρισκόμαστε πάλι προ των πυλών. Δεν είναι δημοκρατικό το παιχνίδι. Δεν υπάρχει δημοκρατική θέληση».

Πιο ενδοσκοπικός, σε δηλώσεις του στο Έθνος οΓιάννης Μπέζος, διακρίνει την ελληνική παθογένεια ως πηγή μιας «ράθυμης Ελλάδας», «αυτή τη στιγμή, αυτό που πρέπει να απασχολεί είναι τι θα κάνουμε εμείς στα ενδότερα και όχι οι Ευρωπαίοι.

Να δούμε πως αντιλαμβανόμαστε εμείς την πολιτική, την Ελλάδα, την παιδεία, την εφαρμογή των νόμων, την αξιοποίηση της δουλειάς. Αν δεν αλλάξουμε μυαλά και νοοτροπία, τα πράγματα θα παραμένουν ίδια» καταλήγει, μάλλον σε απαισιόδοξο τόνο, ο Έλληνας κωμικός Γιάννης Μπέζος.

Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και η αποψή του περί δικομματισμού, «το ΠΑΣΟΚ είναι τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ. Ουσιαστικά δεν άλλαξε κάτι, αν υποθέσουμε ότι το δικομματικό σύστημα έχει πεθάνει. Δε συμφωνώ. Υπάρχει».
Ο Γιάννης Μπέζος, στις εκλογές της 6ης Μαΐου, συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΔΗΜΑΡ.