Ο Φώτης Κουβέλης είπε το “ναι” – Στο ΧΑ 17% οι Τράπεζες πάνω

Ραγδαίες αναμένονται οι εξελίξεις τις επόμενες ώρες με όλες τις ενδείξεις να συντείνουν ότι πάμε σε σχηματισμό κυβέρνησης με Πρωθυπουργό τον κ. Φώτη Κουβέλη και με την κοινοβουλευτική στήριξη 168 βουλευτών της Ν.Δ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.

Ο κ. Κουβέλης φαίνεται να προσεγγίζει θετικά αυτό το ενδεχόμενο, κάτι που διαφαίνεται και από την ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ που ασκεί σκληρή κριτική στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η ΔΗΜΑΡ κατηγορεί την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν αξιοποίησε τη διερευνητική εντολή και ”με το σύνολο των χειρισμών της κινδυνεύει να οδηγήσει τη χώρα σε νέες εκλογές με πιθανό αποτέλεσμα την αναθέρμανση του δικομματισμού και τη συντηρητική μετατόπισα” όπως αναφέρει.

Κατηγορεί προσωπικά τον κ. Τσίπρα για διατύπωση μαξιμαλιστικών θέσεων αλλά και ότι ”πολιτεύεται με ορίζοντα τη νέα προεκλογική περίοδο”.

Αυτό, όμως, που έχει πραγματικά ενδιαφέρον είναι η τελευταία παράγραφος της ανακοίνωσης του κόμματος του κ.Κουβέλη.

Εκεί επισημαίνεται ότι ”η ΔΗΜΑΡ επιμένει σταθερά στη ρεαλιστική κατεύθυνση της σταδιακής απαγκίστρωσης από το μνημόνιο μέσα απόσκληρή επαναδιαπράγματευση με τους δανειστές μας, και στη σταθερή προσήλωση στην παραμονή της χώρας στο ευρώ”.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Dow Jones επικαλούμενο αναλυτή, «η αγορά κινείται λόγω των προσδοκιών για σχηματισμό ενός κυβερνητικού συνασπισμού, αλλά οι επενδυτές είναι ακόμη τόσο αβέβαιοι, που πολλά από αυτά τα κέρδη μπορεί να είναι απλώς short covering».

Το σενάριο το οποίο επικαλείται το πρακτορείο αφορά σε συνεργασία μεταξύ των κομμάτων της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, με τη Δημοκρατική Αριστερά.

Για τον δείκτη των τραπεζών, που δέχθηκε και τις ισχυρότερες πιέσεις στις προηγούμενες τρεις ημέρες, τα κέρδη διαμορφώνονται σήμερα έως το 17,06%.

Για τον δείκτη των τραπεζών, τα κέρδη διαμορφώνονται σε 17,01% στις 256,58 μονάδες.

Μέχρι στιγμής έχει διακινηθεί στο ΧΑ όγκος 30 εκατ. τεμαχίων αξίας 28,25 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά 81 μετοχές διαπραγματεύονται με κέρδη, 30 υποχωρούν και 19 διατηρούνται αμετάβλητες.