Πέρασε το ν/σ για τις συντάξεις, Πέντε “αντάρτες” της ΝΔ και ένας του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν “ναι”

Με 202 ψήφους υπέρ (80 κατά και 1 «παρών», επί συνόλου 283 βουλευτών) υπερψηφίστηκε επί της αρχής, το βράδυ της Τρίτης μετά από ονομαστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής, το σχέδιο νόμου για τις περικοπές συντάξεων και άλλες “επείγουσες ρυθμίσεις εφαρμογής του Μνημονίου”. Υπερψηφίστηκαν επίσης τα επιμέρους άρθρα και οι σχετικές τροπολογίες. Αξιοσημείωτη είναι η τοποθέτηση διάφορων βουλευτών που τελικά περψήφισαν τα νέα μέτρα, παρά την παλαιότερη αντίθεση τους.
Η σημερινή ψηφοφορία αναμένεται να καθορίσει την τύχη των πρόσφατα διαφραφέντων βουλευτών από τη ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ

Σημειώνεται ότι από τους 23 διαγραφέντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι τάχθηκαν κατά της νέας δανειακής σύμβασης κατά την πρόσφατη ψηφοφορία, μόνον ο Χρ. Μαγκούφης άλλαξε την τοποθέτησή του ψηφίζοντας «ναι». Οι υπόλοιποι ψήφισαν όχι και στη σημερινή ψηφοφορία, ενώ απόντες ήταν ο Γ. Παπαμανώλης και ο Σπ. Κουβέλης.

Από τους πρόσφατα διαγραφέντες βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, πέντε ψήφισαν «ναι» αλλάζοντας γραμμή, έξι επέμειναν στο αρχικό «όχι», ενώ δέκα ήταν απόντες από την ψηφοφορία.

Αναλυτικότερα, «ναι» ψήφισαν οι: Μανώλης Κεφαλογιάννης, Αλ. Δερμετζόπουλος, Θ. Λεονταρίδης, Αν. Καρυπίδης και Ζήσης Τζηκαλάγιας. «Όχι» ψήφισαν οι Έλενα Κουντουρά, Δημήτρης Σταμάτης, Μαργαρίτης Τζίμας, Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, Παναγιώτης Μελάς και Σπύρος Γαληνός, ενώ απόντες ήταν οι Κώστας Γκιουλέκας, Κώστας Μαρκόπουλος, Ελίζα Βόζεμπεργκ, Κώστας Παπασιώζος, Γιώργος Βλάχος, Μιχάλης Γιαννάκης, Χρήστος Ζώης, Γιώργος Βαγιωνάς, Τσαμπίκα Ιατρίδου και Γιώργος Καρασμάνης.