«Μαζεύει» τις δηλώσεις περί εμφυλίου στην Ελλάδα ο Η. Παναγιώταρος

Τις δηλώσεις του στο BBC περί εμφυλίου πολέμου στην Ελλάδα έσπευσε να ανασκευάσει ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Η. Παναγιώταρος μετά το σάλο που προκλήθηκε. Σύμφωνα με τον ίδιο, όσα είπε παραποιήθηκαν.

«Κανένας εμφύλιος δεν υπάρχει στην Ελλάδα… αυτά είναι κινδυνολογίες του συστήματος για να τρομοκρατήσει τον λαό. Στη χώρα έχουν επιβάλλει συνθήκες πολέμου τα εκατομμύρια των λαθρομεταναστών και κυρίως οι εγκληματίες αλλοδαποί, μαζί με τους γνωστούς-αγνώστους κουκουλοφόρους, που βιαιοπραγούν καθημερινά εις βάρος του ελληνικού λαού».

Αυτό είπα στο BBC, τόνισε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλ. Παναγιώταρος, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι οι δηλώσεις του παραφράστηκαν.

Όπως μεταδίδαμε νωρίτερα:

Για την ύπαρξη εμφυλίου πολέμου κάνει λόγο ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος, σε συνέντευξή του στο BBC, ενώ παραδέχεται ότι μεγάλο ποσοστό των αστυνομικών τους υποστηρίζει.

Το ρεπορτάζ στο BBC ξεκινά με το να εξηγήσει στο κοινό ποια είναι η Χρυσή Αυγή: «Το ακροδεξιό κόμμα της Ελλάδας, Χρυσή Αυγή, απέκτησε 18 έδρες στις εκλογές του Ιουνίου λόγω της αντίθεσής του κατά των παράνομων μεταναστών, ενώ τώρα υπάρχουν ισχυρισμοί ότι κάποιοι αστυνομικοί υποστηρίζουν το κόμμα».

«Έχουμε ήδη εμφύλιο πόλεμο», τόνισε ο Ηλίας Παναγιώταρος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο οποίος επεσήμανε ότι «η ελληνική κοινωνία είναι έτοιμη – ακόμα και αν κανείς δεν το θέλει αυτό – να έχει έναν αγώνα: ένα νέο είδος εμφυλίου πολέμου». «Από τη μία πλευρά θα υπάρχουν εθνικιστές σαν κι εμάς, και τους Έλληνες που θέλουν τη χώρα μας να είναι όπως παλιά και από την άλλη πλευρά οι λαθρομετανάστες, οι αναρχικοί και όλοι εκείνοι που έχουν καταστρέψει την Αθήνα αρκετές φορές», εξηγεί.

Όσο αναφορά την αστυνομία παραδέχθηκε ότι αρκετοί αστυνομικοί τους υποστηρίζουν αναφέροντας ότι: Νομίζω ότι πρέπει να έχουμε πάνω από το 50-60% των αστυνομικών που μας υποστηρίζουν, ίσως και περισσότερο, και κάθε μέρα αυξάνεται το ποσοστό.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου πώς μπορεί να είναι σωστό ένα κόμμα που είναι στο κοινοβούλιο να επιβάλει βίαια το νόμο και να ελέγχει για παράδειγμα έγγραφα σε πάγκους της υπαίθριας αγοράς. Ο κ. Παναγιώταρος απάντησε ότι «με ένα περιστατικό, το οποίο κατέγραψε η κάμερα, το πρόβλημα λύθηκε – οι λαθρομετανάστες έχουν εξαφανιστεί από κάθε ανοικτή αγορά σε όλη την Ελλάδα».

Μάλιστα, εκτίμησε ότι «είναι μόδα – ο ενδυματολογικός κώδικας μας τώρα είναι εξαιρετικά δημοφιλής και οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να το ακολουθήσουν, καθώς είναι συνώνυμο με την τάξη, το νόμο και την αποτελεσματικότητα»