>Παραίτηση Γεωργακόπουλου από το υπουργείο Οικονομικών

>
Παραιτήθηκε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών κ. Δημήτρης Γεωργακόπουλος, υπεύθυνος για φορολογικά και τελωνειακά θέματα. Η παραίτηση αποδίδεται, από κυβερνητικές πηγές, σε προσωπικούς λόγους, ενώ φήμες φέρουν τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου να έχει ζητήσει την παραίτηση του γενικού γραμματέα.

Επιστολή με «αιχμές»

«Δεν αξιοποιήθηκαν όπως έπρεπε και η παραμονή δεν εξυπηρετεί τους λόγους για τους οποίους ανέλαβα τη θέση», τονίζει μεταξύ άλλων στην επιστολή παραίτησης από τη θέση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών ο κ. Δημήτρης Γεωργακόπουλος.

Η προσφορά μου δεν ελήφθη υπόψη αναφέρει σε άλλο σημείο της επιστολής παραίτησής του προς την κυβέρνηση ο κ. Γεωργακόπουλος του οποίου η παραίτηση συμπίπτει με την υστέρηση που παρουσιάζουν τα έσοδα του προϋπολογισμού κατά το πρώτο δίμηνο του έτους.

Κύκλοι του περιβάλλοντος του μέχρι πρότινος γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι παρά τις αλλεπάλληλες προτάσεις που είχε υποβάλει για την βελτίωση του εισπρακτικού μηχανισμού αυτές δεν είχαν ληφθεί υπόψη, ενώ όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι κύκλοι μόλις στις οκτώ Φεβρουαρίου δόθηκαν στον κ. Γεωργακόπουλο ορισμένες αρμοδιότητες σε ότι αφορά το γενικότερο εισπρακτικό μηχανισμό οι οποίες ωστόσο χαρακτηρίζονται από τις ίδιες πηγές ως τυπικού χαρακτήρα.

«Από το υπουργείο ζητήθηκε η παραίτηση»

Η υποβολή παραίτησης από τη θέση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών ζητήθηκε απο τον κ. Δημήτρη Γεωργακόπουλο αναφέρουν πηγές προσκείμενες στον υπουργό οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, απαντώντας στα όσα αναφέρει στην επιστολή παραίτησης του ο πρώην Γ.Γ. του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η υποβολή παραίτησης ζητήθηκε επειδή η απόδοση του κ. Γεωργακόπουλου κρίθηκε μη ικανοποιητική. Πρόκειται για φράση που αποδίδει εμμέσως πλην σαφώς ευθύνες στον παραιτηθέντα ΓΓ του υπουργείου οικονομικών για την υστέρηση που παρουσιάζουν τα φορολογικά έσοδα το πρώτο δίμηνο του έτους συγκριτικά με τους τόκους του προϋπολογισμού.

Οι ίδιοι κύκλοι αναφορικά με τις αιτιάσεις του κ. Γεωργακόπουλου ότι δεν του είχαν δοθεί ουσιαστικές αρμοδιότητες αναφέρουν ότι οι αρμοδιότητες του ήταν αυτές που ανέκαθεν είχε ο Γ.Γ. του υπουργείου οικονομικών δηλαδή του υπεύθυνου για τις εφορίες και τα τελωνεία.