ΠΑΣΟΚ : ΕΚΛΟΓΗ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ

Τη σύγκλιση της Εθνικής Συνδιάσκεψης, στις 3 και 4 Μαρτίου αποφάσισε το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, μετά την εισήγηση του γραμματέα του κόμματος, Μιχάλη Καρχιμάκη. Οι υποψηφιότητες θα υποβληθούν στο Εθνικό Συμβούλιο και η εκλογή θα γίνει από τη βάση, το αργότερο μέχρι τις 18 Μαρτίου. Σύμφωνα με όσα είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Πάνος Μπεγλίτης, στη συνέχεια υπό το φως των εξελίξεων της προόδου της δανειακής σύμβασης, θα αξιολογηθεί το πότε θα συγκληθεί το Εθνικό Συμβούλιο του Κινήματος προκειμένου να υποβληθούν οι υποψηφιότητες και να ανακηρυχθούν οι υποψήφιοι για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.
Σε κάθε περίπτωση, όπως ανέφερε ο κ. Μπεγλίτης, η εκλογή του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ θα γίνει από την βάση, το αργότερο μέχρι τις 18 Μαρτίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το Πολιτικό Συμβούλιο ενδέχεται να συνεδριάσει ξανά την επόμενη Τετάρτη, ενώ στην διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του οργάνου υπήρξε ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις στο ζήτημα της χώρας.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αναφέρθηκαν οι δυσκολίες που υπάρχουν στην Ευρώπη, ωστόσο επισημάνθηκε ότι για πρώτη φορά υπάρχει κύμα συμπαράστασης στον ελληνικό λαό από τους ευρωπαϊκούς λαούς.