Πεσκόφ: «Οι ΗΠΑ έχουν το “κλειδί” να τερματίσουν τον πόλεμο, αλλά δεν το χρησιμοποιούν»

«Ο πρόεδρος Μπάιντεν έχει το κλειδί να τερματίσει τη σύγκρουση στην Ουκρανία, δίνοντας οδηγίες στο Κίεβο, αλλά η Ουάσινγκτον έως τώρα δεν έχει εμφανιστεί πρόθυμη να το χρησιμοποιήσει» δήλωσε σήμερα το Κρεμλίνο.

Συγκεκριμένα, στην καθημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ μπορούν να δώσουν τέλος στη σύγκρουση γρήγορα εάν το επιθυμούν αλλά αντ’ αυτού «διοχετεύουν όπλα στην Ουκρανία».

Υπενθυμίζεται ότι η Μόσχα είχε στο παρελθόν κατηγορήσει την Ουκρανία ότι λαμβάνει εντολές από την Ουάσινγκτον και δηλώνει ότι οι ΗΠΑ παρατείνουν τη σύγκρουση με το να εφοδιάζουν το Κίεβο με όπλα. Από την πλευρά τους, οι ΗΠΑ δηλώνουν ότι η Μόσχα εξαπέλυσε τον πόλεμο και ότι η σύγκρουση μπορεί να τερματιστεί μόνο εάν η Ρωσία αποσύρει τα στρατεύματά της.

Το Κρεμλίνο απέρριψε επίσης την κίνηση των ΗΠΑ να χαρακτηρίσουν την οργάνωση μισθοφόρων Wagner διεθνή εγκληματική οργάνωση, λέγοντας ότι η Ουάσινγκτον δαιμονοποιεί την οργάνωση εδώ και χρόνια χωρίς καμία βάση.

Παράλληλα, ο Πεσκόφ δήλωσε ότι οι νέες κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία από την Ιαπωνία δεν αποτελούν λόγο ανησυχίας, καθώς η Ρωσία προσαρμόζει τη ζωή με βάση τέτοιου είδους περιορισμούς. Σημειώνεται ότι η ιαπωνική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι αυστηροποιεί τις οικονομικές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας μετά το τελευταίο κύμα φονικών πυραυλικών επιθέσεων σε βάρος της Ουκρανίας.