Πιθανότερη ημερομηνία εκλογών η 17η Ιουνίου

Αρχισε πριν από λίγα λεπτά η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, υπό τον Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, για να ορισθεί υπηρεσιακός πρωθυπουργός και υπηρεσιακή κυβέρνηση, η οποία θα διεξάγει τις επόμενες εκλογές, που αναμένεται να οριστούν για τις 10 ή τις 17 Ιουνίου.

Σύμφωνα με το Σύνταγμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται να προτείνει στους πολιτικούς αρχηγούς πρόσωπο κοινής αποδοχής για να αναλάβει υπηρεσιακός πρωθυπουργός και εφόσον δεν συμφωνήσουν τότε, κατά το Σύνταγμα, ο κ. Παπούλιας ορίζει υπηρεσιακό Πρωθυπουργό τον επικεφαλής ενός εκ των τριών ανωτάτων δικαστηρίων με πιθανότερο τον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Παναγιώτη Πικραμένο.

Στη σύσκεψη δεν μετέχει ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, ο οποίος αρνήθηκε να προσέλθει επειδή δεν μετείχε στην χθεσινή σύσκεψη.

Πρώτος έφτασε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος και, εν συνεχεία, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Ακολούθησαν, κατά σειράν, ο Φώτης Κουβέλης, η Αλέκα Παπαρήγα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και τελευταίος έφτασε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.

Οι πολιτικοί αρχηγοί έμειναν επί δέκα λεπτά μόνοι τους στην αίθουσα συσκέψεων της Προεδρίας μέχρι να εισέλθει χαμογελαστός ο Κάρολος Παπούλιας για να αρχίσει η σύσκεψη.

Προτείνουν τον πρόεδρο του ΣτΕ ο Καμμένος

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα προτείνουν υπηρεσιακή κυβέρνηση με μη πολιτικά πρόσωπα, είπε ο πρόεδρος του κινήματος Πάνος Καμμένος, προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο για να λάβει μέρος στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Συγκεκριμένα είπε ότι θα προτείνει για υπηρεσιακό πρωθυπουργό έναν από τους τρεις ανώτατους δικαστικούς με ειδικότερα τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Π. Πικραμένο, ενώ θα ζητήσει αλλαγή στο υπουργείο Εξωτερικών και την τοποθέτηση του καθηγητή διεθνών σχέσεων και ευρωπαϊκών σπουδών Παναγιώτη Ήφαιστου, ο οποίος, όπως είπε, είναι γνώστης του «Σκοπιανού», και στο υπουργείο Άμυνας την τοποθέτηση του πρώην αρχηγού ΓΕΕΘΑ Δ. Γράψα.

Επίσης αναφερόμενος στα οικονομικά υπουργεία είπε ότι πρέπει να τοποθετηθούν επικεφαλής οι γενικού γραμματείς.