Πικραμμένος: Στις Βρυξέλλες με προτάσεις για την ανάπτυξη

Άμεση υπέρβαση των γραφειοκρατικών εμποδίων στις κοινοτικές υπηρεσίες για να ξεμπλοκαριστούν τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, αύξηση των κονδυλίων από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, έκδοση «ομολόγου έργου» για την χρηματοδότηση συγκεκριμένων σχεδίων υποδομής και επανέναρξη της χρηματοδότησης για τους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους, είναι τα θέματα άμεσης τόνωσης της ανάπτυξης τα οποία αναμένεται να θέσει από την ελληνική πλευρά ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες.

Τα ζητήματα αυτά καθορίστηκαν στη σύσκεψη την οποία συγκάλεσε ο πρωθυπουργός, χθες, στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Ζαννιά, του υπουργού Ανάπτυξης Γιάννη Στουρνάρα και συνεργατών του κ. Πικραμμένου.

Κατά τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες, στην σημερινή Σύνοδο δεν αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις και αυτή θα έχει περισσότερο χαρακτήρα προετοιμασίας για την τακτική σύνοδο στο τέλος Ιουνίου.