“Πλησιάζει”η συμφωνία για τα εργασιακά

Ο πρωθυπουργός,  στη μαραθώνια σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, έδωσε σαφή εντολή να προχωρήσει άμεσα το κυβερνητικό έργο με στόχο να κλείσει η συμφωνία με την Τρόικα μέχρι τις 29 Οκτωβρίου.

Στη σύσκεψη όπου συμμετείχαν περισσότεροι από 15 υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί, υφυπουργοί και στελέχη των υπουργείων συζητήθηκαν όλες οι κινήσεις που θα πρέπει να κάνει η κυβέρνηση έτσι ώστε να εκταμιευθεί η δόση μέχρι τις 16 Νοεμβρίου .

Ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης εμφανίσθηκε αισιόδοξος όσον αφορά τα εργασιακά , ενώ ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας τόνισε πως έγινε «ένας πολύωρος συντονισμός προκειμένου να είμαστε έτοιμοι για την εκταμίευση της δόσης. Όπως ξέρετε, πρέπει να κατατεθεί πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, πρέπει να κατατεθεί προϋπολογισμός για να είμαστε έτοιμοι για την εκταμίευση της δόσης γύρω στα μέσα Νοέμβρη», επεσήμανε.

Ο κ.Στουρνάρας σε ερώτηση δημοσιογράφου δεν επιβεβαίωσε την πληροφορία για έκτακτο Eurogroup την ερχόμενη Παρασκευή υπογραμμίζοντας πως δεν νομίζει πως θα κληθούν την Παρασκευή οι υπουργοί Οικονομικών, στις Βρυξέλλες.

Για τα εργασιακά ο κ. Στουρνάρας ανάφερε πως « γίνεται διαπραγμάτευση και θα φανεί τις επόμενες δυο μέρες».