ΠΟΕΔΗΝ: 48 άτομα διασωληνωμένα εκτός ΜΕΘ στην Αττική – Κίνδυνος διασποράς στα νοσοκομεία

Ιδιαιτέρα δύσκολη χαρακτηρίζει την κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής ο πρόεδρος της ομοσπονδίας των υγειονομικών. Ο κ. Γιαννάκος καταγγέλει ότι υπάρχει κίνδυνος διασποράς καθώς ύποπτα κρούσματα παραμένουν στον ίδιο χώρο, με κίνδυνο να μεταδίδεται ο ιός. Την ίδια στιγμή σημειώνει ότι οι ασθενείς ταλαιπωρούνται καθώς αναγκάζονται να περιμένουν ώρες μέχρι να εξεταστούν.

Δραματική είναι η κατάσταση και στις ΜΕΘ καθώς αυτήν τη στιγμή υπάρχουν 48 διασωληνωμένοι εκτός των μονάδων εντατικής θεραπείας, και μάλιστα σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο υπάρχουν ασθενείς που καταλήγουν πριν προλάβουν να μπουν σε ΜΕΘ.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ

Οι ασθενείς ύποπτα κρούσματα κοροναϊού που προσέρχονται στα εφημερεύοντα νοσοκομεία ταλαιπωρούνται αφάνταστα. Για την διενέργεια των εξετάσεων στα ΤΕΠ μεσολαβούν από πέντε έως 10 ώρες. Περιμένουν νηστικοί, έχουμε λιποθυμίες, καρδιακά επεισόδια κ.α.

Υποπτα κρούσματα περιμένουν τη σειρά τους να εξεταστούν πολλές ώρες ο ένας δίπλα στον άλλον με σοβαρές πιθανότητες οι αρνητικοί στο κορωνοιο ασθενείς να κολλάνε από τους θετικούς.

Επειδή αργούν πάνω από ένα 24ωρο τα αποτελέσματα των μοριακών τεστ για κορωνοιο στα νοσοκομεία λειτουργούν τμήματα που νοσηλεύουν ύποπτα κρούσματα. Οι ασθενείς που θεωρούνται ύποπτα κρούσματα νοσηλεύονται σε ενιαίο χώρο με μεγάλο κίνδυνο τα θετικά όπως αποδεικνύεται με την έκδοση του τεστ να κολλάνε τα αρνητικά.

Νοσηλεύονται στον ίδιο θάλαμο με συμπτώματα ( βήχα κ.α.) ασθενείς που κάποιοι στα τεστ βγαίνουν αρνητικοί και κάποιοι θετικοί. Δεν κολλάει ο ένας τον άλλον;

Διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ

Κάθε ημέρα χάνονται διασωληνωμένοι ασθενείς που δεν προλαβαίνουν να εισαχθούν σε ΜΕΘ.

Χθες πάλι στο Ασκληπιείο πέθανε 75χρονη που βρισκόταν για τέταρτη ημέρα εκτός ΜΕΘ. 58χρονος επίσης παραμένει διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ για 4η ημέρα.

Σήμερα 48 διασωληνωμένοι είναι εκτός ΜΕΘ. Οι τριάντα εξ αυτών από 2 εως 10 ημέρες. Συγκεκριμένα:

Κρατικό Νίκαιας:  10

Σισμανόγλειο: 6

Γεννηματάς:  7 κορωνοιου. Είναι και 2 γενικά.

Ερυθρός: 4

Λαϊκό: 4

ΕΛΠΙΣ: 1

ΝΙΜΙΤΣ: 1

Ιπποκράτειο:  1

Θριάσιο: 2

Ασκληποιείο: 2

Τζάνειο: 2

Αλςξάνδρας: 6