>Πράσινο φως από το Eurogroup, Εκταμιεύεται η 6η δόση

>

Δόθηκε λίγο νωρίτερα το πράσινο φως για την εκταμίευση της έκτης δόσης από το Eurogroup και τις επόμενες ημέρες θα εισρεύσουν στα ταμεία του ελληνικού Δημοσίου συνολικά €8 δισ. Αμεσες θα είναι και οι διαδικασίες έγκρισης και εκταμίευσης και από το ΔΝΤ. Αν και ακόμα δεν έχουν γίνει επίσημες ανακοινώσεις, Reuters και Associated Press μεταδίδουν την είδηση επικαλούμενα Ευρωπαίους αξιωματούχους.
«Το Eurogroup ενέκρινε την καταβολή της έκτης δόσης προς την Ελλάδα», δήλωσε Ευρωπαίος αξιωματούχος στο Reuters.
Νωρίτερα, προσερχόμενος στη Σύνοδο του Eurogroup στις Βρυξέλλες, ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η χώρα μας πληροί όλες τις προϋποθέσεις για την εκταμίευση της έκτης δόσης.
«Στην Ελλάδα έχουμε όλες τις απαραίτητες συνθήκες για να προχωρήσουμε με την επόμενη δόση, το νέο πρόγραμμα και το PSI», τόνισε ο κ. Βενιζέλος, προσθέτοντας ότι η χώρα μας διαθέτει την απαραίτητη πολιτική συναίνεση, την απαραίτητη εθνική ενότητα, καθώς και την εθνική βούληση και αποφασιστικότητα για να προχωρήσει.
Επισήμανε επίσης την ετοιμότητα της Ελλάδας να συμβάλει σε αυτή την «πολύ σημαντική», όπως τη χαρακτήρισε, συζήτηση για το μέλλον της Ευρωζώνης, «για μια ισχυρή Ευρωζώνη που είναι ικανή να αντιδράσει και να στείλει πολύ καθαρά μηνύματα στις αγορές».