“Πράσινο φως” στο πρόγραμμα για 15.000 ανέργους άνω των 50 ετών

οαεδ

Άναψε το «πράσινο φως» από το διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΕΔ για το πρόγραμμα απασχόλησης 15.000 μακροχρόνια ανέργων ηλικίας άνω των 50 ετών, με την έναρξη να τοποθετείται στο τέλος Φεβρουαρίου.

Τη σχετική επισήμανση έκανε η διοικήτρια του Οργανισμού κ. Μ. Καραμεσίνη, τονίζοντας ότι μέχρι τώρα τα προγράμματα απασχόλησης δεν είχαν δώσει έμφαση σε αυτήν την ηλιακή ομάδα. «Δεν θα απευθύνεται μόνο σε 15.000 ανέργους, αλλά θα παραμένει ανοιχτό. Αν εξαντληθούν οι θέσεις θα δώσουμε ακόμα περισσότερο προϋπολογισμό για να μπορούν να βρουν θέσεις εργασίας όλοι οι άνεργοι οι οποίοι επιλέγονται από τις επιχειρήσεις», είπε η κ. Καραμεσίνη και πρόσθεσε: «θα κάνουμε ένα μονίμως ανοιχτό πρόγραμμα γι αυτή την κατηγορία ανέργων».

Διευκρίνισε, ότι οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι άνω των 50 ετών που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα,θα πρέπει απαραίτητα, μέσω της ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ ή μέσω των ΚΠΑ της περιοχής τους, να συμπληρώσουν, ή να επικαιροποιήσουν τα βιογραφικά τους στοιχεία. «Είναι πολύ σημαντικό γιατί απ” αυτό το συγκεκριμένο πρόγραμμα αλλάζουμε και τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η επιλογή των ωφελουμένων από τις επιχειρήσεις» κατέληξε