Πρέβεζα: Ελεύθεροι οι συλληφθέντες για την έκρηξη σε εργοστάσιο ψαριών με τους δύο νεκρούς

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι δύο συλληφθέντες για την έκρηξη που σημειώθηκε χθες σε εργοστάσιο ψαριών στη Χόχλα Καναλακίου Πρέβεζας, εξαιτίας της οποίας δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλος ένας τραυματίστηκε σοβαρά.

Ο διευθύνων σύμβουλος και ο υπεύθυνος βάρδιας του εργοστασίου, στους οποίους είχε απαγγελθεί η κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, αφέθηκαν ελεύθεροι με απόφαση του εισαγγελέα Πρέβεζας, στον οποίο οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί.

Σύμφωνα με το onprevezanews.gr, ο εισαγγελέας διέταξε προανάκριση για να εξακριβωθούν τα αίτια του περιστατικού με τον τραγικό απολογισμό. Επίσης, ζητήθηκε η πραγματογνωμοσύνη από ειδικό κλιμάκιο τεχνικών που θα ερευνήσουν όλους τους χώρους στους οποίους γίνονταν εργασίες, προκειμένου να αποσαφηνιστεί αν υπήρχε οποιαδήποτε παράληψη μέτρων ασφαλείας από πλευράς εργοστασίου.

Στο δικαστικό μέγαρο Πρέβεζας βρέθηκε και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χρήστος Δημόπουλος, ο οποίος είπε στους δημοσιογράφους: «Νιώθουμε βουβή οργή για το συμβάν και τον θάνατο των δύο συναδέλφων μας. Περιμένουμε το πόρισμα και την απόδοση των ευθυνών».