>Προβόπουλος: Περνάει στην ανάπτυξη η Ελλάδα το 2012 με 1%

>

Ανάπτυξη με 1% το 2012 θα επιτύχει η Ελλάδα, σύμφωνα με τις προβλέψεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γ. Προβόπουλου, εκφράζοντας την πεποίθηση του ότι η επόμενη χρονιά θα είναι έτος ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας,επίσης παρατηρείται ότι μετά την σύνοδο κορυφής θετική εικόνα θα παρουσιάζουν οι τραπεζικές καταθέσεις και υπάρχει βελτίωση της ρευστότητας των τραπεζών.

“Το δεύτερο πακέτο στήριξης παρέχει ανάσα που πρέπει να εκμεταλλευτούμε όχι μόνο για να πετύχουμε τους στόχους του προγράμματος αλλά και να τους υπερβούμε” δήλωσε σε συνέντευξή του στο Bloomberg ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος, συμπληρώνοντας: “Και μπορούμε σίγουρα να το κάνουμε καθώς αυτό θα βελτιώσει την ψυχολογία των αγορών.

Όπως τόνισε ο κ. Προβόπουλος “χρειάζεται χρόνος για να ξεπεράσει η Ελλάδα τα προβλήματα, οι ευρωπαίοι εταίροι μας έκαναν ότι χρειάζεται η μπάλα είναι τώρα στο δικό μας γήπεδο και πρέπει να δουλέψουμε σκληρά”.

Επίσης, επεσήμανε πως Αν τηρήσουμε και εφαρμόσουμε το πρόγραμμα προσαρμογής αυστηρά και με συνέπεια, που μπορούμε να το κάνουμε, θα βγούμε πιο γρήγορα στις αγορές καθώς θα βελτιωθεί η ψυχολογία.