ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ Γ. ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΓΙΑ «ΡΕΥΜΑ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ» ΕΝΤΟΣ ΠΑΣΟΚ

Πρωτοβουλία για τη συγκρότηση «Ρεύματος Ανανέωσης» εντός του ΠΑΣΟΚ εκδήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας και βουλευτής του Κινήματος Γιάννης Ραγκούσης. Ανήρτησε στην προσωπική του ιστοσελίδα κείμενο που περιλαμβάνει προτάσεις για…
την «ανανέωση» του ΠΑΣΟΚ, καθώς και για σειρά οικονομικών, αναπτυξιακών και πολιτικών θεμάτων.
Ο κ. Ραγκούσης επισημαίνει ότι η πρωτοβουλία αυτή δεν εκδηλώθηκε νωρίτερα, αλλά σήμερα, επαναλαμβάνοντας τη θέση του ότι πριν από κάθε συζήτηση για τα θέματα της παράταξης, προηγείται η ολοκλήρωση του PSI και της δανειακής σύμβασης. Σημειώνει ακόμη πως αφενός η πρωτοβουλία του αυτή συνειδητά εκδηλώνεται μετά την ολοκλήρωση των εσωκομματικών διαδικασιών υποψηφιοτήτων «ώστε να αποφευχθεί κάθε συσχετισμός με επιλογές προσώπων, κάθε εμπλοκή με υπολογισμούς εσωκομματικών φιλοδοξιών» και, αφετέρου, για να συμβάλει όσο το δυνατόν πιο έγκαιρα, «όχι μόνο στο μέλλον, αλλά και στις άμεσες και επείγουσες προκλήσεις για μια ριζοσπαστική ανανέωση της δημοκρατικής παράταξης, αλλά και του πολιτικού συστήματος».
«Θα αγωνιστούμε για την αναγέννηση της δημοκρατικής παράταξης, για να γράψουμε τη νέα ληξιαρχική πράξη γέννησης που αυτή έχει ανάγκη, με ένα τέτοιο Ρεύμα Ανανέωσης» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο κείμενο και προστίθεται: «Πρέπει να εργαστούμε για μια νέα ενότητα της δημοκρατικής παράταξης, που θεμελιώνεται στις αλήθειες, στους κανόνες, στις προτεραιότητες που μοιραζόμαστε και η οποία μπορεί να εκφράσει μια νέα πλειοψηφία».
Επιπλέον, επισημαίνεται η ανάγκη για ένα «θετικό σοκ ανανέωσης τώρα» και τονίζεται, μεταξύ άλλων, ότι «απαιτείται μια αποφασιστική, δραστική και θεσμοθετημένη ανανέωση, με αυστηρό περιορισμό θητειών, που θα δώσει επιτέλους χώρο σε όσους μπορούν να προσφέρουν και παρακολουθούν επί δεκαετίες αποκλεισμένοι τους ίδιους και τους ίδιους να καταλαμβάνουν τις θέσεις ευθύνης και εξουσίας».