Πρόσκαιρες λύσεις Σαμαράς και Τσίπρας

Την εκτίμηση ότι υποχωρεί ο θυμός και η οργή και θα επικρατεί η λογική, εξέφρασε ο Γιώργος Καρατζαφέρης σε ομιλία του στην Κρήτη.

Όπως υποστήριξε η απουσία του ΛΑ.Ο.Σ. από το Κοινοβούλιο δεν έδωσε κυβέρνηση και ότι επτά πολιτικοί αρχηγοί, δεν μπόρεσαν να συνεννοηθούν.

«Αυτό είναι μεγάλο έγκλημα και για την Πολιτεία και για την Οικονομία και από ότι φαίνεται – και από τα τελευταία γεγονότα – και για τη Δημοκρατία», σημείωσε.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, για το εάν εκτιμά ότι υπάρχουν ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής, που θα ψηφίσουν ΛΑ.Ο.Σ, ο κ. Καρατζαφέρης απάντησε θετικά.

«Και από τη Χρυσή Αυγή, η οποία εμφανιζόμενη έχει απογοητεύσει τον κόσμο, ενώ κρυπτόμενη δοξάστηκε, αλλά και από τους «Ανεξάρτητους Έλληνες, όπου ο κ. Καμμένος, στην πρώτη του πράξη έβγαλε πλαστογράφο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο κόσμος γελάει με όλα αυτά τα πράγματα» τόνισε.

Αναφερόμενος ειδικότερα στους οπαδούς της κυρίας Μπακογιάννη, που δεν θέλουν να γυρίσουν στον κ. Σαμαρά, τόνισε χαρακτηριστικά ότι «ήμουν στα Χανιά, τώρα είμαι στο Ηράκλειο, υπάρχει μία εκλογική πελατεία, που ζητάει στέγη. Εμείς πιστεύουμε, με την πειστικότητα των επιχειρημάτων μας, να μπορέσουμε να τους πείσουμε, γιατί εμείς έχουμε επιχειρήματα – γροθιά και όχι τη γροθιά ως επιχείρημα!»

Ανέφερε επίσης ότι τόσο η λύση Σαμαρά όσο και αυτή του Τσίπρα θα είναι πρόσκαιρες  και εξήγησε ότι είναι ευκαιρία για ένα μεγάλο κόμμα αστικής δημοκρατίας που να έλθει για οκτώ χρόνια στην εξουσία.

«Άρα λοιπόν τι είναι προτιμότερο; Στο πρόσκαιρο των δύο μηνών, το ποιος θα έλθει πρώτος, ή αυτός που μόνιμα θα μπορέσει να βγάλει τη χώρα από τη σήψη που είναι; Εγώ είμαι υπέρ των μονίμων λύσεων» σημείωσε.

Όσον αφορά τις συνεργασίες προκειμένου η χώρα να περιέλθει σε πλήρη ακυβερνησία, ο κ. Καρατζαφέρης απάντησε ότι το θέμα, δεν έχει να κάνει με τους πιθανούς «πόλους εξουσίας» αλλά με τα πρόσωπα που θα κληθούν να πλαισιώσουν την νέα κυβέρνηση.

«Ποια πρόσωπα έχουν την πολιτική ηθική για να μπορέσεις να συνεργαστείς»τόνισε χαρακτηριστικά, για να συμπληρώσει: «Ο κ. Σαμαράς έχει αποδείξει από το 1993, αλλά και προσφάτως, την πολιτική του ηθική, ώστε να μπορέσεις να συνεννοηθείς μαζί του» τόνισε.